21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Eurostat: 3οι από το τέλος οι Έλληνες στη διείσδυση του Internet και του broadband

    Δόθηκε στη δημοσιότητα η φετινή έκθεση της Eurostat (της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρώπης) για την «ηλεκτρονική» συμπεριφορά των Ευρωπαίων, στα πλαίσια παρακολούθησης της Ψηφιακής Ατζέντας, της δραστηριότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την σχέση των Ευρωπαίων με την τεχνολογία και τις επικοινωνίες. Στα πάντα ενδιαφέροντα στατιστικά, η Ελλάδα, όπως και πέρυσι, παραμένει 3η από το τέλος στο ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ (54%) με το broadband να αποτελεί ακόμα ζήτημα για πολλούς περισσότερους (51% διείσδυση), όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 είναι 76% στο ιντερνετ και 72% στο broadband. Στη διείσδυση του internet βρισκόμαστε στην ίδια θέση με τη Βουλγαρία ενώ οι τελευταίοι της λίστας είναι το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία και εκτός 27, η Τουρκία.

    Όσον αφορά την δραστηριότητά των Ελλήνων στο διαδίκτυο (όσοι έχουν πρόσβαση δηλαδή) φαίνεται πως διαβάζουμε φανατικά νέα (77%) ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 61%. Πάνω από το μέσο όρο είμαστε και στην χρήση των social media καθώς, το 59% των συνδεδεμένων Ελλήνων μοιράζονται μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα, σε αντίθεση με το 52% των Ευρωπαίων. Επίσης πολύ καλά πάμε και στο blogging ή την δημιουργία ιστοσελίδων, εφόσον το 10% των συνδεδεμένων Ελλήνων μέσα στους τελευταίους 3 μήνες έχει δηλώσει αυτή τη δραστηριότητα (ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 9%), ενώ μόλις το 38% των Ελλήνων χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για να κανονίσουμε τα ταξίδια μας. Φαίνεται όμως πως δεν εμπιστευόμαστε ιδιαίτερα το διαδίκτυο για να κάνουμε Internet Banking (17% ενώ ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 54%).

    Αν θέλετε να έχετε ένα μέσο σύγκρισης, στην πρώτη θέση στη διείσδυση του broadband στην Ευρώπη βρίσκεται η Σουηδία (87%), ενώ ακολουθούν η Δανία και η Φιλανδία (85%). Που σημαίνει πως… αν θέλουμε να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε μία τεχνολογικά εξελιγμένη και συνδεδεμένη χώρα… έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.

    Μπορείτε να δείτε την συνοπτική αναφορά της Eurostat εδώ

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles