21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Έλα να ανέβουμε στο Έβερεστ. Με τον Internet Explorer

    60 χρόνια μετά την πρώτη κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ, από τον Sir Edmund Hillary, η Microsoft, σε συνεργασία με την GlacierWorks, έστησαν ένα αλληλεπιδραστικό website, μέσα από το οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε από τη βάση του βουνού, μέχρι και την κορυφή του, σαν να συμμετέχετε σε μία από τις αποστολές των ονειροπόλων ορειβατών. Το site λέγεται Everest: Rivers of Ice και μπορείτε να το επισκεφτείτε εδώ.

    everest2

    Το site έχει στηθεί σε HTML5 και CSS3 και είναι ο τρόπος που θέλει να δείξει η Microsoft στους developers για την δύναμη του Web και όλα εκείνα που μπορούν να κάνουν online. Διαχειριστής του είναι ο David Breashears, ένας άνθρωπος που έχει περάσει πάρα πολλά χρόνια φωτογραφίζοντας το θρυλικό βουνό και την γύρω περιοχή. Έχει ανέβει στην κορυφή 5 φορές και το 1985 μάλιστα, στη δεύτερή του ανάβαση, πραγματοποίησε και μία ραδιοφωνική εκπομπή.  Επίσης είναι ένας άνθρωπος που έχει συναντήσει τον Sir Edmund Hillary και μετά από μία συζήτηση μίας ώρας μαζί του, αποφάσισε να στρέψει την φωτογραφική του προσοχή στην κοιλάδα που βρίσκεται κάτω από την κορυφή. Έτσι προέκυψε και η GlacierWorks, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσπαθεί να δημιουργήσει εκπαιδευτικό υλικό για την περιοχή και όλες τις διαδικασίες ανάβασης στην κορυφή του κόσμου.

    everest1

    Έτσι προκύπτει λοιπόν και το Everest: RiversofIce, στο οποίο, ως άλλος Edmund Hillary, μπορείτε να ακολουθήσετε βήμα – βήμα μία αποστολή που οργανώνεται για να κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ. Από την πόλη που ξεκινά, κάτω στην κοιλάδα, μέχρι όλη τη διαδρομή. Με ιστορικά στοιχεία, εξαιρετικής ανάλυσης φωτογραφικό υλικό, τρομερά όμορφη περιήγηση μέσα στις εικόνες (σαν άλλο Street View) και πολλές πληροφορίες.

    everest3

    Α! Αν και η Microsoft θα ήθελε φυσικά να δείτε το συγκεκριμένο site σε Internet Explorer 10, εμείς το είδαμε σε αυτόν, σε Chrome, Mozilla και Opera και λειτουργεί μία χαρά. Enjoy.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles