13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Evnia Event @Paris: Το νέο gaming Line-up της Philips έχει όλα τα φόντα για να κερδίσει την… εύνοια μας! (video)

    Εύνοια… (ευ + νους) μια λέξη με καθαρά ελληνικές ρίζες, η οποία είναι συνώνυμη της εμπιστοσύνης και της προστασίας. Στην αρχαιότητα και όπως αναφέρεται σε πολλούς λαογραφικούς μύθους, οι περισσότεροι λαοί επιχειρούσαν να αποσπάσουν την εύνοια των Θεών, καθώς η ύπαρξη της μπορούσε πολλές φορές να παρέχει αφθονία αγαθών για τη κοινότητα, να αλλάξει την πορεία ενός πολέμου ή να εξασφαλίσει ήρεμες θάλασσες. Για αυτό και μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή από τη Philips της συγκεκριμένης λέξης, στην αγγλική της μορφή (Evnia), για να μας παρουσιάσει και να προσδιορίσει το νέο δυναμικό gaming line-up της (το οποίο περιλαμβάνει gaming monitors, mice και keyboards).

    Διοργανώνοντας ένα άκρως εναλλακτικό κι εντυπωσιακό launch event στο εμβληματικό Stade des Frances στο Saint-Denis του Παρισιού, το γήπεδο στο οποίο η ποδοσφαιρική τρελοπαρέα των Zidane, Karembeu, Djkorkaeff, Thuram, Papin κ.ά. σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, η Philips αν μη τι άλλο επιχειρεί να πλασαριστεί δυναμικά στην gaming κατηγορία, δείχνοντας ότι βρίσκεται εδώ για να κάνει πρωταθλητισμό. Το εν λόγω event είχαμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουμε από κοντά και έτσι να πάρουμε μια καλή πρώτη γεύση από τα νέα προϊόντα της TPV Philips, που είμαστε σίγουροι ότι θα σαγηνεύσουν και θα καταφέρουν να συναρπάσουν τη  gaming community, η οποία συνεχώς «διψάει» για top class gaming gear…

    Για Gaming… χωρίς σύνορα!

    Αναμφίβολα, ο χώρος που επιλέχθηκε για τη διεξαγωγή του launch event των προϊόντων Evnia (όπου σημειώστε ότι το στάδιο είχε φωτιστεί ατμοσφαιρικά με εναλλασσόμενο φωτισμό ώστε να παραπέμπει στη τεχνολογία Ambiglow της Philips), διέθετε το δικό του ξεχωριστό συμβολισμό, καθώς με αυτόν τον τρόπο η Philips ήθελε να τονίσει το άνοιγμα που κάνει με τη σειρά της στον κόσμο των eSports και του competitive gaming. Κακά τα ψέματα, το gaming που ήδη μετράει περισσότερα από 40 χρόνια ζωής έχει πλέον μετεξελιχτεί από ένα προνόμιο λιγοστών nerds στη δεκαετία των 80s, σε μια τεράστια βιομηχανία που παίζονται και επενδύονται δισεκατομμύρια σε ετήσια βάση. Για αυτό και η Philips, θέλοντας να τιμήσει τους προπάτορες αυτής της εξέλιξης είχε δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο αποδυτηρίων, όπου μαζί με τους Γάλλους «ημίθεους» της μπάλας πλάι – πλάι, συνυπήρχαν οι φανέλες των πιο σημαντικών κονσολών και προσωπικών  υπολογιστών (από την θρυλική εποχή του Magna VOX Odyssey και τον θρυλικό Commodore 64 μέχρι το Xbox Series X).

    Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Stefan Sommer, Head of Global Market της TPV Philips, να μας ενημερώνει για το τωρινό status quo του gaming. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, o αριθμός των gamers αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει αισίως τα 3.5 δισεκατομμύρια το 2025, με τα περισσότερα έσοδα να προέρχονται αυτή τη στιγμή από τις αγορές της Ασίας (49%) και την Αμερική και Ευρώπη να έπονται (το μερίδιο της πίτας που καταλαμβάνουν φτάνει το 26% για την Αμερική και 17% για την Ευρώπη). Ο κ. Sommer τόνισε τη σημασία του gaming στη κοινωνία, όπου πλέον αποτελεί τμήμα της, επηρεάζοντας πολλές από τις πτυχές της.

    Τη σκυτάλη από τον κ. Sommer παρέλαβε η κα. Ξένη Μπαϊρακτάρη, Global Marketing Lead & Senior Brand Manager EU της Philips Monitors & IT Accessories, η οποία προχώρησε στην αποκάλυψη του νέου gaming brand της Philips, Evnia, αναφερόμενη στην ετυμολογία της λέξεως και στον τρόπο που η συγκεκριμένη λέξη, πλαισιώνει το ευρύτερο όραμα της TPV Philips για το αύριο του gaming. Ένα σημείο που στάθηκε ιδιαίτερα η υπεύθυνη της Philips, αφορούσε στον μοναδικό τρόπο με τον οποίο το gaming κάνει πράξη το inclusion και την έννοια του diversity στις τάξεις του, φέρνοντας κοντά ανθρώπους από διαφορετικό κοινωνικό, ηλικιακό και φυλετικό background, καταρρίπτοντας πλήρως όλα εκείνα τα στεγανά που μας περιχαρακώνουν. Μάλιστα, η κα. Μπαϊρακτάρη δεν παρέλειψε να τονίσει τη θέση της γυναίκας, που όσο περνάει ο καιρός ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το στέλεχος της TPV Philips, στην Ασία οι γυναίκες gamers ανέρχονται στα 498 εκατομμύρια (αντιπροσωπεύοντας το 46% επί το συνόλου), με το 41% εξ’ αυτών να χαρακτηρίζονται ως hardware enthusiasts. Μάλιστα, σε ότι έχει να κάνει με την ηλικία, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει η στερεοτυπική αντίληψη, η οποία θέλει τις νεαρές – εφηβικές ηλικίες να ασχολούνται περισσότερο με το gaming, καθώς πλέον ο ηλικιακός μέσος όρος των ενεργών gamers ανέρχεται στα 30 έτη.

    Το νόημα των παραπάνω είναι ότι μέσω του gaming, διαφορετικοί άνθρωποι που ένιωθαν οποιοδήποτε αποκλεισμό μπορούν να νιώσουν ελεύθεροι, να ξετυλίξουν τα ταλέντα τους, να γίνουν μέλη μιας κοινότητας και (το κυριότερο) να αναδειχθούν μέσα από αυτή. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού είναι η κενυατικής καταγωγής επαγγελματίας eSports athlete, Sylvia Gathoni (γνωστή και ως Queen Arrow), η οποία ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε για το δικό της συγκινητικό story. H δημοφιλής Pro Gamer είναι η πρώτη Κενυάτισσα που υπέγραψε συμβόλαιο με ομάδα eSports και ουσιαστικά αποτελεί μια πρέσβειρα για το gaming στη χώρα της, αλλά και μια προσωπικότητα που εμπνέει. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο δικός της δρόμος δεν ήταν ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα και σίγουρα δεν θα ήταν και λίγοι εκείνοι που θα της έριχναν στραβές ματιές όταν γνωστοποιούσε το όνειρο της για να ανέβει στα ranks του cyber athletism. Χωρίς αμφιβολία, η Sylvia είναι ένα από τα μυριάδες παραδείγματα που καταδεικνύουν απλώς ότι το gaming δεν γνωρίζει κανένα απολύτως σύνορο!

    Οι κανόνες είναι για να… ξαναγράφονται!

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι το Evnia brand έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώσει όλους τους gamers, χωρίς στερεότυπα και αποκλεισμούς, αγκαλιάζοντας και ενσωματώνοντας κάθε παίκτη, ικανοποιώντας και καλύπτοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα θέλω του. Είτε λατρεύετε να λιώνετε στα First-Person Shooters, είτε το πάθος σας είναι τα RPGs και τα Adventure games, το Evnia brand είναι προσαρμοσμένο για να βοηθήσει τους gamers να ανακαλύψουν τη πραγματική απόλαυση του gaming. Για αυτό και το unique design των Evnia gaming monitors, mice και keyboards διαφέρει σημαντικά από τον πιο «επιθετικό» σχεδιασμό που αποτελεί το στάνταρ στα gaming peripherals. O σοφιστικέ σχεδιασμός κάνει τα περιφερειακά και τα gaming monitors που ανήκουν στην οικογένεια Evnia να ταιριάζουν με κάθε περιβάλλον και διάκοσμο, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε PC gaming setup. Με απώτερο στόχο να «κατανοήσει» όλους τους gamers, το σχεδιαστικό team της MMD Philips  δούλεψε σκληρά και ενσωμάτωσε στα προϊόντα Evnia φρεσκάδα, κομψότητα, υψηλό performance και φυσικά την απαράμιλλη γοητεία της τεχνολογίας Ambiglow, η οποία δεν προσφέρει μόνο ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα χαρίζει στους gamers και μια σειρά από τακτικά πλεονεκτήματα.

    Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η φιλοσοφία που διέπει τα προϊόντα που ανήκουν στη σειρά Evnia είναι να «φτάσουν» σε όλους τους gamers, για αυτό και όπως ανακοίνωσε ο κ. Cesar Acosta, Product Manager Gaming Europe, η σειρά Evnia θα αποτελείται από τρεις διακριτές κατηγορίες, καλύπτοντας έτσι ένα συγκεκριμένο price range (σειρές 3000, 5000 και 7000-8000 ή Good, Better και Best αντίστοιχα). Ειδικότερα, τα μοντέλα που ανήκουν στην οικογένεια 3000 θα είναι τα πιο προσιτά και θα αφορούν τον μέσο gamer, τα 5000 θα επικεντρώνονται στους λάτρεις του performance με έναν όμως πιο «value for money» προσανατολισμό, ενώ στη σειρά 7000-8000, η Philips θα παίζει μπάλα στην high-end και premium κατηγορία. Αν και το κύριο focus δεν θα μπορούσε παρά να είναι τα gaming monitors, όλες οι σειρές θα συμπληρώνονται από gaming mice και keyboards, καθώς στόχος της Philips δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός gaming οικοσυστήματος. Μάλιστα, για αυτό το λόγο αναπτύσσει και ειδικό software, το οποίο θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των διαφορετικών συσκευών, προσφέροντας μέσω ενός εξαιρετικά εύχρηστου menu μια σειρά από επιλογές που θα τον βοηθούν στο να προσαρμόζει τα Evnia στα μέτρα του.

    Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο του Evnia launch event, το πρώτο μοντέλο που θα δούμε είναι το 34M2C7600MV, ένα high-end monitor που θα προσφέρει cinematic εμπειρία και υψηλό gaming performance, διαθέτοντας UltraWide Quad HD display (ανάλυση στα 3440 x 1440 pixels) και HDR 1400. Οι άνθρωποι της Philips Monitors φαίνεται ότι έχουν επενδύσει στην απόδοση του display και αυτό γιατί αξιοποιώντας την Mini-LED τεχνολογία, το 34M2C7600MV θα απεικονίζει ακόμη πιο ρεαλιστικά επίπεδα φωτεινότητας, πλαισιωμένα από βαθύ μαύρο, αλλά και μια αξεπέραστη ζωντάνια στα χρώματα. Φυσικά, η τεχνολογία Ambiglow δεν θα μπορούσε να λείπει, όπως επίσης refresh rate στα 165Hz, το χαμηλό input lag (που όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι στην eSports κοινότητα και στους gamers που θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί), αλλά και την υποστήριξη της τεχνολογίας Adaptive-Sync. Και οι ευχάριστες εκπλήξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ, καθώς με το εργονομικό design της προσφέρει μέγιστη ευελιξία, όπως επίσης και με το πλήθος των USB-C ports που επιτρέπουν τη σύνδεση πολλών συσκευών, προσφέροντας τεράστια ευκολία που επιθυμούν ένα high-end monitor το οποίο να αποτελεί το επίκεντρο της gaming εμπειρίας τους.

    Το 34M2C7600MV θα έχει τον χαρακτήρα ναυαρχίδας στο προϊοντικό line-up της σειράς Evnia, όμως θα υπάρχουν εξυπακούεται κι άλλες λύσεις στο κοντινό μέλλον. Μία από αυτές είναι το 42M2N8900, το οποίο αποτελεί την πρώτη προσπάθεια ενσωμάτωσης OLED flat panel σε monitor για τη Philips, υποστηρίζοντας UHD 4K, 138Hz refresh rate και φυσικά χαμηλό input lag, αλλά και εντυπωσιακά curved σχεδιασμό. Στο ίδιο μήκος κύματος πρόκειται να κινηθεί και το μοντέλο: 34M2C8600, χαρίζοντας στους gamers μοναδικές εμπειρίες μέσω του OLED Panel του, αξιοποιώντας την τεχνολογία True Black 400 για ακόμη καλύτερη πιστότητα στην απόδοση του μαύρου, με WHQD Resolution, 175Hz ρυθμό ανανέωσης και το ίδιο curved design. Τέλος, το καρέ των νέων monitor που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του Evnia launch event συμπληρώνει το 27άρι 27M2C5500W, μια πιο προσιτή λύση που απευθύνεται σε όλους τους gamers, οι οποίοι αναζητούν υψηλή απόδοση και μοναδική ποιότητα κατασκευής σε άκρως ανταγωνιστική τιμή. Τα παραπάνω συμπληρώνονται από δύο keyboards (SPK8508 και SPK8708), δύο mice (SPK9508 και SPK9708), δύο headsets (TAG5208 και TAG7208) και ένα mouse pad (SPL7508).

    Σε ότι έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα και την τιμή των προαναφερθέντων monitor, το Evnia 34M2C7600MV θα είναι διαθέσιμο τον προσεχή Δεκέμβριο με τιμή στα €2.069, ενώ τα μοντέλα: 42M2N8900, 34M2C8600 και 27M2C5500W πρόκειται να τα δούμε περίπου στα μέσα Ιανουαρίου με τιμές στα €1959, €1849 και €579 αντίστοιχα. Τέλος, όλα τα υπόλοιπα gaming αξεσουάρ είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν μετά τον Ιούνιο του 2023.

    Hello Evnia!

    Η Philips με τη σειρά Evnia μας παρουσίασε το δικό της όραμα πάνω στην αγορά του gaming, σε μια προσπάθεια να «αγκαλιάσει» αλλά και να “ενώσει” σύσσωμη την gaming community. Δημιουργώντας ένα νέο gaming οικοσύστημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη φινέτσα και τον elegant σχεδιασμό, το υψηλό performance, την ατμοσφαιρική τεχνολογία Ambiglow και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής (που είναι διακριτό γνώρισμα όλων των δημιουργημάτων της Philips), επιχειρεί να πρωταγωνιστήσει και να κλέψει τις καρδιές του πιο απαιτητικού κοινού που υπάρχει (και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι άλλο από τους gamers). Τo 2023 που θα δούμε να ξεδιπλώνεται πλήρως το full line-up της σειράς Evnia, προμηνύεται συναρπαστικό για την Philips και είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε τι άλλους άσσους θα έχει καλά κρυμμένους στο μανίκι της. Πάντως, δεν σας κρύβουμε ότι με βάση τα όσα είδαμε aπό κοντά στο Παρίσι, η ιστορική εταιρεία έχει ήδη καταφέρει να… κερδίσει την εύνοια μας!

    Παρακολουθήστε το video που ακολουθεί για να πάρετε κι εσείς μια πρώτη γεύση από τη σειρά Evnia της Philips…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles