18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αγοράζοντας 4πύρηνο Android 4.1 tablet made in Romania: το Evolio Quadra

    Ωδή στις τοπικές αγορές. Η Ρουμανική Evolio ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Quadra, ενός Android 4.1 tablet, με οθόνη στις 10,1 ίντσες, IPS LCD, ανάλυσης 1280x800, με τετραπύρηνο Cortex A9 χρονισμένο στα 1,2 GHz και GPU τη Vivante GC1000. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 535 γραμμάρια και προσθέστε στα παραπάνω 1GB RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο που επεκτείνεται με microSD. Η συνδεσιμότητα με το διαδίκτυο εξασφαλίζεται μέσω Wi-Fi αποκλειστικά (εκτός κι αν κανείς χρησιμοποιήσει εξωτερικό 3G modem), αλλά σε όλα τα παραπάνω, σημειώστε την τιμή του: 999 ρουμανικά λέι, ή αλλιώς, 229 ευρώ.

    evolio-quadra

    Εκεί που λες πως η φράση “τοπική παραγωγή” σε κάποιες χώρες αφορά την άμεση διάθεση στην αγορά προϊόντα όπως τομάτες ή λάχανα, στη Ρουμανία η παραγωγή αφορά τεχνολογία και Android tablets, με κομψά χαρακτηριστικά και πολύ καλή τιμή συγκριτικά.

    Για να είμαστε ειλικρινείς, ψάξαμε να δούμε από πού προέρχονται τα προϊόντα της Evolio. Αν παράγονται στη Ρουμανία ή, αν παράγονται σε χώρες της Άπω Ανατολής και «μπραντάρονται» στη γειτονική χώρα. Δεν καταφέραμε να το διαπιστώσουμε και υποθέτουμε μόνο πως ισχύει το δεύτερο.

    Αυτό που κοιτάζουμε με θαυμασμό είναι πως το μπραντάρισμα στην περίπτωση της Evolio πετυχαίνει και βρίσκουμε τις ανακοινώσεις για την κυκλοφορία των προϊόντων της σε ιστοσελίδες όπως το Engadget. Αυτό σημαίνει πως η Evolio έχει την καλή πρακτική του «Think globally, act locally», διαθέτοντας προϊόντα στην τοπική αγορά μόνο, αλλά αντιμετωπίζοντας το brand της, σαν οποιαδήποτε άλλη, μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας. Μία πολύ καλή ιδέα για κάποιες επιτυχημένες, ανάλογες μπράντες που υπάρχουν κι εδώ στην Ελλάδα οι οποίες, θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο, με μία απλή έκδοση ενός δελτίου τύπου στα Αγγλικά και την αποστολή του σε δημοσιογράφους του εξωτερικού. Ιδέα…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles