21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή: οι κανόνες της E.E ισχύουν για όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες και ο κ. Μασκ το γνωρίζει καλά!

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τοποθετήθηκε σήμερα (Τρίτη 26 Απριλίου 2022) αναφορικά με τη συμφωνία που πέτυχε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ για εξαγορά της Twitter Inc. με τίμημα 44 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και στο γεγονός ότι με την συγκεκριμένη συναλλαγή ο έλεγχος του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και παγκόσμιους ηγέτες, θα περάσει πλέον στα χέρια του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιοχάνες Μπαχρκέ “Οι κανόνες της Ε.Ε για τις ψηφιακές υπηρεσίες εφαρμόζονται και ισχύουν για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, με σκοπό να διασφαλίζουν ότι η εξουσία τους στον δημόσιο διάλογο υπόκειται σε δημοκρατικά επικυρωμένους κανόνες για την καλύτερη προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο”.

    Από την πλευρά του ο Thierry Breton, επίτροπος εσωτερικής αγοράς της ΕΕ, δήλωσε σε ένα tweet: «Είτε πρόκειται για αυτοκίνητα είτε για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες μας – ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη μετοχική της σύνθεση».

    “Ο κ. Μασκ το γνωρίζει καλά αυτό. Είναι εξοικειωμένος με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για την αυτοκινητοβιομηχανία και θα προσαρμοστεί γρήγορα στον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες”, πρόσθεσε ο Μπρετόν. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει τυχόν ζητήματα ανταγωνισμού σχετικά με την απόκτηση του Twitter από τον Μασκ.

    Διαβάστε επίσης

    > Αγανακτισμένος ιδιοκτήτης έκανε «φύλλο και φτερό» το Tesla του με 30 kg δυναμίτη

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles