24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνει παράνομη την πώληση συσκευών με προεγκατεστημένο kodi

    Τον τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί πολύ μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις συσκευών που έχουν προεγκατεστημένο λογισμικό το οποίο διευκολύνει την αναπαραγωγή περιεχομένου μέσω streaming. Αναφερόμαστε φυσικά στα διάφορα TV boxes που κυκλοφορούν με προεγκατεστημένο το kodi και addons που επιτρέπουν το streaming ταινιών. Συνήθως λειτουργούν με Android και η πλατφόρμα kodi με διάφορα πρόσθετα τρίτων σας επιτρέπει να βρείτε στις συσκευές τις τελευταίες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και live sports.

    exodus-kodi

    Απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, έκρινε πριν λίγες ημέρες την πώληση συσκευών με προεγκατεστημένο λογισμικό για την απόκτηση περιεχομένου που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα παράνομη. Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα σχετικής καταγγελίας από τον οργανισμό κατά της πειρατείας BREIN σε ένα κατάστημα που πωλούσε συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων με λογισμικό που διευκόλυνε την πειρατεία (Kodi) στην Ολλανδία.

    To ηλεκτρονικό κατάστημα Filmspeler.nl ήταν στόχος της ομάδας. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2015, όταν το ολλανδικό περιφερειακό δικαστήριο δέχτηκε αρχικά μια καταγγελία και την παρέπεμψε στο Δικαστήριο της ΕΕ. Ζητήθηκε να εξεταστεί κατά πόσον είναι παράνομο να πωλείται ένα προϊόν (στην περίπτωση αυτή ένα media player) με προεγκατεστημένα πρόσθετα που περιέχουν links σε ιστότοπους που διανέμουν έργα πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και ζωντανές εκπομπές, χωρίς άδεια.

    Καθώς το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε παράνομη την πώληση συσκευών με προεγκατεστημένο λογισμικό αυτού του είδους από το ολλανδικό κατάστημα, θεωρείται ότι πρόκειται για μία απόφαση που θα επηρεάσει έχοντας άμεση επίδραση και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις που εκκρεμούν στην Ευρώπη.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles