21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Εξαφανισμένα τα Windows Phone από τα μερίδια αγοράς!

    Νομίζουμε και οι τελευταίοι fans το έχουν πάρει απόφαση πως τα Windows Phone πρακτικά δεν… υφίστανται πλέον. Έτσι, τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Kantar επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε: Όλοι μεταβαίνουν σε Android και iOS.

    windows-phone-is-dead-kantar-says

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, η εταιρεία αναφέρει ότι τα Windοws phones δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να στηρίξουν ένα τρίτο λειτουργικό σύστημα που να ακολουθεί τους ηγέτες της αγοράς, δηλαδή τα λειτουργικά Android και iOS.

    “Η εποχή που τα BlackBerry OS, Symbian και Windοws Mobile είχαν επίδραση έχει περάσει. Είναι σαφές ότι εάν ένας κατασκευαστής θέλει να πετύχει πρέπει να χρησιμοποιήσει το Android ή iOS” αναφέρει χαρακτηριστικά η Kantar.

    Όσον αφορά το μερίδιο πωλήσεων κατά την περίοδο του τριμήνου μέχρι και τον Ιανουάριο, τα Windοws phones έχουν χάσει έδαφος σε όλες τις μεγάλες αγορές. Ενδεικτικά, στη Γερμανία μειώθηκαν στο 2,9%, ενώ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία η μείωση ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Στην Ιταλία έπεσαν στο 4,4% ενώ στην Ισπανία κατέρρευσαν στο 0,4%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες που αποτελεί το σπίτι της Microsoft, το μερίδιο της αγοράς έφτασε το 1,3% ενώ στην Κίνα το 0,1%. Απ’ ότι φαίνεται, η Microsoft δεν τα πάει και τόσο καλά ούτε και στην Αυστραλία με τα Windοws τηλέφωνα να κατέχουν μόλις το 1% του ποσοστού των πωλήσεων της χώρας. Στη μόνη χώρα που παρατηρείται βελτίωση των πωλήσεων είναι η Ιαπωνία όπου η πλατφόρμα ανέβασε το ποσοστό της από το 0,5% στο 1,5%.

    Όπως είναι φυσικό, τα Windοws phones αναμένεται να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν μείωση ποσοστού σε ακόμη περισσότερες αγορές, κυρίως επειδή δεν έχουν δεχτεί καμία βελτίωση τον τελευταίο χρόνο, με τη Microsoft να μην αποκαλύπτει καμία πληροφορία σχετικά με το μέλλον τους. Επομένως, είναι πολύ δύσκολο για τους χρήστες και τους προγραμματιστές να έχουν κάποιον λόγο για να μην εγκαταλείψουν την πλατφόρμα.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles