15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τα μεγαλύτερα (και πιό περίεργα) e-Bay bids!

    Το e-Bay το ξέρουμε όλοι καλά και οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε χρησιμοποιήσει ούκ ολίγες φορές για τις αγορές μας μέσω Internet, αφού προσφέρει εξαιρετικές τιμές, ειδικά όσον αγορά τα προϊόντα τεχνολογίας και τα games, τιμές που σχεδόν ποτέ δε θα πετύχουμε στην ελληνική αγορά.

    Στο e-Bay, όμως, δεν πωλούνται μόνο φθηνά, «κοινά» αντικείμενα, αλλά συχνά βρίσκουμε πάνακριβα αγαθά, συνήθως σπάνια και δυσεύρετα, που οι πωλητές του προωθούν σε αυτό για να προσεγγίσουν αγοραστές από κάθε γωνιά του κόσμου. Και οι παράλογες απαιτήσεις τους ικανοποιούνται σε πολλές περιπτώσεις, αφού βρίσκεται εκείνος ο αγοραστής που θέλει πραγματικά ένα αντικείμενο και είναι προετοιμασμένος για πόλεμο προσφορών μέχρι τελικής πτώσης, αν μιλάμε για δημοπρασίες. Ιδού μερικές από τις ακριβότερες αγοραπωλησίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω e-bay, αρκετές από τις οποίες θεωρούνται μάλλον…περίεργες!

    Bridgeville

    Bridgeville, Calif.

    Ένα ολόκληρο χωριό στο ebay…γιατί όχι; Έναντι 1,25 εκατομμυρίων δολλαρίων πωλήθηκε το Bridgeville της California το 2006 στον Daniel La Paille, ο οποίος όμως την ίδια χρονιά έδωσε τέλος στη ζωή του. Με τα λεφτά πού έδωσε, πάντως, αγοράσε μια περιοχή 83 εκταρίων με μια καφετέρια, 8 σπίτια, 30 κατοίκους και ένα ταχυδρομείο. Η ίδια περιοχή είχε όμως πωληθεί και λίγα χρόνια νωρίτερα, έναντι 1,77 εκατομμυρίων δολλαριών! Ακόμη μια αντίστοιχη πώληση ήταν αυτή του Albert στο Texas το 2007, έναντι 2,5 εκατομμυρίων.

    missilesilorenovation

    Βάση πυραύλων Atlas F

    Αν δε νιώθετε αρκετή ασφάλεια στο σπίτι σας ή έχετε εμμονή με την έλευση του πυρηνικού ολέθρου, τότε κάτι τέτοιο πρέπει να αναζητήσετε προς αγορά! Μια βάση εκτόξευσης πυραύλων που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και δε λειτουργεί πλέον, ιδανική για να προστατευθείτε από οποιαδήποτε απειλή. Κάπως σκέφτηκε ένα ζευγάρι που απέκτησε την Atlas F έναντι 2,1 εκατομμυρίων δολλαρίων, το 2002. Η βάση περιελάμβανε ιδιωτικό αεροδιάδρομο, τζακούζι (!) και τοίχους πάχους σχεδόν ενός μέτρου στα κτίσματά της. Και τι πιό “cool” από να έχεις ένα δικό σου σιλό πυραύλων;

    7f3a43657b80673ddd34a0f08fdcfb5f

    Υπερ-γιώτ

    Τι ψυχή έχουν 168 ψωρο-εκατομμύρια δολλάρια; Ειδικά όταν με αυτά αγοράζεις ένα γιγαντιαίο γιώτ, μήκους 124 μέτρων, με 10 υπερ-πολυτελείς σουίτες, 8 ξενώνες, κινηματογραφική αίθουσα και πάρκινγκ για ελικόπτερο, καμία. Το σκάφος αυτό πουλήθηκε στο e-Bay το 2005 και είναι κατασκευή της Mulder Design, ενώ άγνωστος παραμένει ο αγοραστής του. Δεν τον αδικούμε.

    Gulfstream II Exterior

    Gulfstream II

    Ακόμη ένα αεροσκάφος, αυτή τη φορά όχι μαχητικό αλλά ένα «απλό» επιβατικό jet, είχε πουληθεί το 2001 στο e-Bay έναντι 4,1 εκατομμυρίων δολλαριών, «σπάζοντας τα κοντέρ» εκείνης της εποχής. Το 12-θέσιο Gulfstream II αγόρασε μια εταιρεία πτήσεων charter από την Αφρική.

    ian-usher-pic-pa-71519976

    Μια ανθρώπινη ζωή!

    Αυτό ακριβώς πούλησε ο Βρετανός δύτης Ian Usher το 2008 στο e-Bay, ολόκληρη του ζωή του, η οποία «περιελάμβανε» ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων, εξοπλισμό ελεύθερης πτώσης, τις γνωριμίες με τους φίλους του και μια θέση εργασίας σαν πωλητής σε ένα συνοικιακό κατάστημα. Μαζί με ένα «ερείπιο» Mazda. Ωστόσο, δήλωσε μάλλον απογοητευμένος από την τελική τιμή πώλησης των 309.292 δολλαρίων, παρά το ότι 4 χρόνια μετά βρέθηκε με ιδιόκητο νησάκι στην Καραϊβική και έχοντας γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του. Δε σε χάλασε, Ian.

    zagamimartian_171799

    Κομμάτια μετεωρίτη

    Αν σας κάνει εντύπωση, δε θα έπρεπε, οι αγοραπωλησίες εξωγήινων αντικειμένων είναι συχνό φαινόμενο και τα ποσά που συγκεντρώνονται, υψηλά. Έτσι και στην περίπτωση του μετερωρίτη “Zagami” που κατέπεσε στη Νιγηρία το 1962, με το μεγαλύτερο κομμάτι του να πωλείται έναντι 450.000 δολλαρίων στο e-Bay το 2006. Τα διάφορα, ανά τον κόσμο, πλανητάρια έκαναν ουρά για να τον δανειστούν από τους νέους κατόχους του, που μάλλον επέλεξαν ένα ακριβό hobby.

    allsoppsale_171799

    Μια vintage μπύρα

    Όχι όποια κι όποια μπύρα όμως…Ένα σφραγισμένο μπουκάλι μπύρας ειδικά προετοιμασμένο για την αποστολή του  Sir Edward Belcher’s στην Αρκτική το 1852! Δυστυχώς για τον αρχικό κάτοχο του «θησαυρού», δεν γνώριζε την πραγματική του αξία, με αποτέλεσμα να το δώσει όσο-όσο, συγκεκριμένα έναντι 304 δολλαρίων μόλις. Ο αγοραστής, προφανώς πιό «ψαγμένος», κατάφερε να το διαφημίσει πολύ καλύτερα και να γίνει πλουσιότερος κατά… 503.300 δολλάρια! Κανείς μας δε θα ήθελε να είναι στη θέση του πρώτου.

    BUFFETT CREDIT

    Δείπνο με τον Warren Buffet

    Πόσα θα δίνατε για να γευματίσετε με τον μεγιστάνα της άλλης άκρης του Ατλαντικού, μαζί με 7 άτομα της επιλογής σας; 3,45 εκατομμύρια δολλάρια είναι η απάντηση. Τόσα πήρε ο Warren Buffet το 2012, για να τα δώσει αμέσως φυσικά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Glide Foundation. Το εκπληκτικό είναι πως αυτή η πώληση λαμβάνει μέρος σε τακτική βάση, με ολοένα και περισσότερα κέρδη για το ίδρυμα, έχοντας ξεκινήσει από τα 620.100 δολλάρια του 2006!

    honus_wagner_card_29808

    Συλλεκτική κάρτα baseball

    Είπαμε, η μανία των συλλεκτών είναι αφάνταστη, όταν η υπόθεση αφορά σπάνια και δυσεύρετα αντικείμενα, ιστορικής αξίας. Ακόμα κι αν πρόκειται για μια απλή κάρτα baseball, του Honus Wagner. Η κάρτα, που εκδόθηκε το μακρινό 1909 από την American Tobacco Company, πωλήθηκε στο e-Bay το 2000 έναντι 1,2 εκατομμυρίων στον Brian Seigel, συλλέκτη τέτοιων αντικειμένων. Πολλά λεφτά για ένα κομμάτι χαρτιού, διαστάσεων 3,8 x 6,3 cm!

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles