18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Exynos 2100 vs Snapdragon 888: Ποιο δίνει καλύτερη αυτονομία στα Galaxy S21;

    Πριν λίγες μέρες σας γράψαμε για το συγκριτικό test μεταξύ των δύο εκδόσεων των Samsung Galaxy S21, με Exynos 2100 και SD888 chipset. Από πλευράς επιδόσεων είχαμε σχεδόν ισοπαλία, με ελάχιστες περιπτώσεις “απόκλισης” μεταξύ των δύο chipsets.

    Όπως πολύ σωστά σχολιάσατε κάποιοι, όμως, οι επιδόσεις είναι η “μισή αλήθεια” σε ένα τέτοιο συγκριτικό. Αυτό διότι πρέπει να συγκρίνουμε και την ενεργειακή αποδοτικότητα του κάθε επεξεργαστή, αλλά και τη θερμική του συμπεριφορά, ώστε να έχουμε ένα αντικειμενικό αποτέλεσμα.

    Το GSMArena συνεχίζει τη σύγκριση, λοιπόν, με ένα test αυτονομίας. Αναλυτικά γι’αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Εν ολίγοις, τα δύο chipsets ήρθαν ισόπαλα και από πλευράς αυτονομίας με το Exynos 2100 να προσφέρει περισσότερες ώρες ομιλίας (3G) αλλά ελαφρώς λιγότερες ώρες αναπαραγωγής video. Να σημειωθεί πως σε peak load (που δε συμβαίνει συχνά σε καθημερινή χρήση), το SD888 δείχνει να έχει καλύτερο λόγο απόδοσης/watt.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles