22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Διέρρευσαν τα specs των Samsung Exynos 7880 και Exynos 7650!

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούγονται συνεχώς φήμες αναφορικά με το Galaxy S7, το οποίο λέγεται ότι μπορεί να παρουσιαστεί πιο μπροστά από το MWC στη Βαρκελώνη. Είναι λογικό άλλωστε από τη στιγμή που οι περισσότερες high-end συσκευές της κορεατικής εταιρείας έχουν κυκλοφορήσει για το 2015, οι συζητήσεις να επικεντρώνονται περισσότερο στο… μέλλον και στο τι μας επιφυλάσσει η Samsung στις επόμενες συσκευές της. Exynos_Chip_Wide

    Ειδικότερα, πολλές πληροφορίες μας έρχονται για τα επόμενα Exynos chipsets, τα οποία αναμένεται να φιλοξενηθούν σε αρκετά από τα μελλοντικά smartphones της Samsung. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, o κορεατικός κολοσσός αναπτύσσει εκτός από το κορυφαίο Exynos 8890, τα 7880 και 7650 τα οποία το πιθανότερο είναι να τοποθετηθούν σε μία σειρά από mid-range συσκευές. Συγκεκριμένα, το 7880 θα είναι ένα 64-bit chipset με τέσσερις πυρήνες Cortex-A72 με συχνότητα ρολογιού στα 1.8GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A52 με ταχύτητα στα 1.3GHz και chip γραφικών Mali-T860MP4, ενώ παράλληλα θα συνεργάζεται με μνήμες RAM LPDDR3. Όσον αφορά το άλλο Exynos SoC (7650), εδώ θα έχουμε να κάνουμε με ένα επίσης οκταπύρηνο chip με τέσσερις πυρήνες Cortex A-72 (στα 1.7GHz) και τέσσερις πυρήνες στα Cortex-A53 (στα 1.3GHz), ενώ όσον αφορά την GPU έχουμε μία Μali-Τ860MP3. Με βάση τα παραπάνω μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι η Samsung δίνει μεγάλη ώθηση στα δικά της «homemade» chips και σίγουρα στο μέλλον θα την δούμε να στηρίζεται ακόμη πιο πολύ σε αυτά.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles