20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Σημερινής τεχνολογίας τα… γραφικά του επεξεργαστή Samsung Exynos 5 Octa;

    Στην φετινή CES, τρεις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές chips στον κόσμο, ανακοίνωσαν νέα ARM SoCs για high-end smartphones και φορητές συσκευές. H Nvidia παρουσίασε το Tegra 4, η Qualcomm τα Snapdragon 600 και 800 SoCs και η Samsung, το Exynos 5 Octa. Φαίνεται ωστόσο, πως το A6X chip της Apple, μάλλον θα… γελάσει τελευταίo, αφού δεν φαίνεται να απειλείται στον τομέα της απόδοσης γραφικών!

    Σύμφωνα με το γνωστό site Anandtech, το 4+4-core ARM big.LITTLE SoC της Samsung, Exynos 5 Octa, μπορεί να πιάνει “κορυφή” στον τομέα της γενικής απόδοσης χάρη στην νέα αρχιτεκτονική των πυρήνων που ενσωματώνει, αλλά στον τομέα του υποσυστήματος γραφικών, τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά. Δεν είναι ότι ταχύτερο έχει παρουσιαστεί στον συγκεκριμένο τομέα, και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Anandtech, το υποσύστημα γραφικών δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα σημερινής γενιάς PowerVR SGX 544MP3!

    Tο υποσύστημα γραφικών είναι υψηλής απόδοσης, αλλά όχι τόσο προηγμένο όσο το ARM Mali-400. Eξοπλισμένο με μόλις 12 μονάδες SIMD (Simple-Instruction Multiple Data) και 48 μονάδες MAD (Multiply Add), θα έχει αντίστοιχη απόδοση με τα γνωστά chips A5/A5X της Apple, που βρίσκουμε στο iPhone 4S και στο τρίτης γενιάς iPad!

    Πηγή: NextPowerUp

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles