14.6 C
Athens
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
More

  EY: πιο δεκτικές οι επιχειρήσεις στις λύσεις 5G που παρέχονται μέσω επαναστατικών επιχειρηματικών μοντέλων

  Σύμφωνα με τα ευρήματα της τελευταίας έκδοσης της παγκόσμιας έρευνας της EY, “Reimagining Industry Futures Study”, η πρόθεση για τρέχουσες και μελλοντικές δαπάνες στην Ευρώπη για το 5G, παρουσιάζονται αυξημένες κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με πέρυσι (ήταν στο 71%), όταν και υστερούσε σε σχέση με άλλες γεωγραφικές περιοχές. Ωστόσο, οι επενδύσεις δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, καθώς σε ορισμένες άλλες περιοχές όπως για παράδειγμα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και στη Μέση Ανατολή, η πρόθεση για τρέχουσες και μελλοντικές δαπάνες 5G, μειώθηκε κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση και περιορίστηκε στο 70%.

  Συνολικά, οι εταιρείες παγκοσμίως υιοθετούν μια πιο αμυντική προσέγγιση προς το 5G. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 24% των στελεχών δηλώνει πολύ σίγουρο ότι μπορεί να υλοποιήσει με επιτυχία το 5G (μείωση κατά 1% από πέρυσι). Αυτό, επιδεινώνεται από την ελλιπή κατανόηση της σχέσης του 5G με άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες, γεγονός που συνιστά τη μεγαλύτερη εσωτερική πρόκληση σχετικά με τις αντιλήψεις γύρω από το 5G.

  Που εστιάζονται οι επιχειρήσεις σε σχέση με τις λύσεις 5

  Σύμφωνα με την έρευνα, το 49% των επιχειρήσεων δίνει προτεραιότητα στη βελτιστοποίηση των διεργασιών ως βασική εφαρμογή της τεχνολογίας 5G, σε σύγκριση με το 28% που προτιμά προηγμένες περιπτώσεις χρήσης 5G με εικονική ή επαυξημένη πραγματικότητα.

  Μια σειρά εξωτερικών παραγόντων επηρεάζουν τις επιχειρήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Το 85% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι ο αντίκτυπος της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης έχει πυροδοτήσει το ενδιαφέρον για το 5G, σε σχέση με 52% στην περσινή αντίστοιχη μελέτη. Το 80% εκτιμά ότι οι διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού δίνουν ώθηση στην υιοθέτηση τεχνολογιών 5G.

  Το 71% αναφέρει την έμφαση σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG), ως κύριο παράγοντα. Ωστόσο, για να υλοποιηθούν αυτοί οι φιλόδοξοι στόχοι, υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανυθεί.

  Και αυτό καθώς, το 37% ανησυχεί ότι οι τρέχουσες περιπτώσεις χρήσης (use cases) που προσφέρουν οι πάροχοι 5G και IoT, δεν ανταποκρίνονται στις δικές τους ανάγκες επιχειρηματικής ανθεκτικότητας και συνέχειας. Επιπλέον, το 47% δεν πιστεύει ότι οι στόχοι βιωσιμότητας καλύπτονται από τις σημερινές περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας.

  Η μελέτη διαπιστώνει επίσης ότι οι επιχειρήσεις γίνονται όλο και πιο δεκτικές στις λύσεις 5G που παρέχονται μέσω επαναστατικών επιχειρηματικών μοντέλων. Το 77% ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει ιδιωτικά δίκτυα για την υποστήριξη της εφαρμογής τεχνολογιών 5G και IoT, ενώ το 71% ενδιαφέρονται να αγοράσει προϊόντα 5G μέσω μεσάζοντα και όχι απευθείας από τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.

  Παράλληλα, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό χάσμα αξιοπιστίας όσον αφορά την εικόνα τους ως ειδικοί στον ψηφιακό μετασχηματισμό: μόνο το 19% των επιχειρήσεων τις αντιλαμβάνονται ως τέτοιες. Αντίθετα, το 30% εμπιστεύεται τους προμηθευτές εξοπλισμού δικτύου ως ειδικούς στον ψηφιακό μετασχηματισμό – από 19% πέρυσι.

  Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έρευνα, το 69% βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς, ως μέρος ενός επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις είναι πιο τολμηρές στην προσέγγισή τους για τις συνεργασίες, με το 36% να αναζητά νέες συνέργειες με εταιρείες σε άλλους κλάδους (από 24% πέρυσι).

  Ταυτόχρονα, το 73% δίνει προτεραιότητα σε προμηθευτές που μπορούν να προσφέρουν δυνατότητα συνεργασίας σε επίπεδο οικοσυστήματος, ως μέρος των δυνατοτήτων τους που αφορούν το 5G.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles