15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Eye Contact: Η λύση της NVIDIA για όσους νιώθουν άβολα να κοιτούν απευθείας την κάμερα

    Άνθρωποι είμαστε και κάποιες φορές μπορεί να απαντάμε σε μηνύματα κατά τη διάρκεια ενός livestream ή να χαζεύουμε έξω από το παράθυρο κατά τη διάρκεια μιας video παρουσίασης. Η NVIDIA όμως φαίνεται πως βρήκε τη λύση για να μην εκτεθούμε τη λάθος στιγμή, αφού αναβάθμισε το Broadcast software με τη λειτουργία Eye Contact, που «φτιάχνει» το βλέμμα, ώστε ο χρήστης να κοιτά την κάμερα.

    Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης δε χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για τυχόν αποκλίσεις, αφού το νέο χαρακτηριστικό μπορεί να διατηρήσει τα βλέφαρα ή το χρώμα των ματιών του και, όταν το βλέμμα του ξεφεύγει να δημιουργήσει ψηφιακά μάτια. Όπως αναφέρουν οι developers, το «Eye Contact» δεν είναι έτοιμο ακόμα -βρίσκεται προς το παρόν σε beta μορφή- αφού υπάρχουν εκατομμύρια χρώματα ματιών και σενάρια φωτισμού, που δεν έχουν δοκιμαστεί.

    Τα εργαλεία που απαιτούνται για την εφαρμογή του, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι μια κάρτα γραφικών GeForce RTX 2060 και 8GB RAM και τουλάχιστον έναν επεξεργαστή Core i5-8600 ή Ryzen 5 2600. Το νέο Eye Contact αναμένεται να αποτελέσει ένα βοήθημα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη σύνδεση με το κοινό ή νιώθουν άβολα να κοιτούν απευθείας την κάμερα.

    Διαβάστε επίσης: Η Samsung παρουσιάζει τον υψηλής απόδοσης δίσκο PC SSD για αναβαθμισμένη εμπειρία σε desktop εργασίες & Gaming! (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles