23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ευπάθεια στο Samsung Galaxy Note II αφήνει την οθόνη έναρξης εκτεθειμένη ακόμη κι αν το κλειδώσετε

    Κενό ασφαλείας στο Samsung Galaxy Note II, το οποία ανακάλυψε ο ερευνητής ασφαλείας Terence Eden και δημοσίευσε στο blog του, επιτρέπει την πρόσβαση σε εφαρμογές που είναι αποθηκευμένες στο home screen από την οθόνη κλειδώματος της συσκευής.

    Samsung Security Flaw - Galaxy Note II

    Όπως φαίνεται, με κάποιο συνδυασμό πιέσεων πλήκτρων, η οθόνη κλειδώματος μπορεί να παρακαμφθεί με πολύ πιο εύκολο τρόπο απ’ ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Η διαδικασία που ακολούθησε ο Eden -και έχει μάλιστα καταγράψει και σε σχετικό video που βρίσκεται στο τέλος του θέματος- έχει ως εξής.

    Πιέζετε το “Emergency Call” icon, κατόπιν το ICE (In Case of Emergency) button και στη συνέχεια το physical home key της συσκευής για μερικά δευτερόλεπτα. Τότε, για πολύ λίγο βέβαια, εμφανίζονται οι εφαρμογές που υπάρχουν στην οθόνη έναρξης της συσκευής κι εσείς μπορείτε να έχετε πρόσβαση σ’ αυτές, αν κινηθείτε γρήγορα, καθώς εξαφανίζονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

    Η “ευπάθεια” αυτή έχει επιβεβαιωθεί και από άλλους κατόχους της συσκευής, με τη Samsung να μην έχει πάρει, προς το παρόν, θέση στο ζήτημα.

    Δείτε το video του Terence Eden

    Πηγή: Engadget

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles