20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Face ID στο iPhone X: Δε λειτουργεί όταν το επίπεδο μπαταρίας είναι κάτω από 10%

    H Apple δημοσίευσε κάποιες αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το σύστημα αναγνώρισης προσώπου Face ID αποκαλύπτοντας ότι η λειτουργία δεν ανταποκρίνεται όταν το επίπεδο μπαταρίας είναι κατώτερο του 10%.

    iphone-x-face-id-won-t-work-when-battery-is-below-10-518421-2

    Με λίγα λόγια αν το iPhone X βρίσκεται σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, ο μόνος τρόπος για να το ξεκλειδώσεις είναι η εισαγωγή κωδικού πρόσβασης. Το Apple Pay επίσης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί μέσω του Face ID.

    Κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι, όπως και με το Touch ID, το Face ID δε θα λειτουργήσει αφού ενεργοποιήσεις ή επανεκκινήσεις τη συσκευή και θα σου ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης. Επίσης, απαιτείται το ξεκλείδωμα της συσκευής τουλάχιστον μία φορά στις 48 ώρες, διαφορετικά θα χρειαστεί και πάλι ο κωδικός πρόσβασης.

    To Face ID μπλοκάρεται αυτόματα μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες, πρακτική που λειτουργεί ως επιπλέον μέτρο ασφαλείας για να αποφευχθεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη συσκευή. Μια ακόμη απαίτηση αποτελεί και η χρήση του κωδικού πρόσβασης για το ξεκλείδωμα της συσκευής έστω μια φορά στις 6 μέρες, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Touch ID.

    Αναφορικά με άλλους παράγοντες όπως το φως του ήλιου ή τα γυαλιά ηλίου , η Apple ισχυρίζεται ότι το Face ID θα μπορούσε να επηρεαστεί αλλά όχι σε δραματικό επίπεδο.

    «Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου λειτουργεί με πολλά είδη γυαλιών ηλίου. Αν φοράτε γυαλιά ηλίου που έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν ορισμένους τύπους φωτός, τότε ενδέχεται να εμποδίζουν το υπέρυθρο φως που χρησιμοποιείται από την κάμερα TrueDepth. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό προσώπου χωρίς τα γυαλιά σας. Εάν βρίσκεστε στο φως του ήλιου, δοκιμάστε να επανατοποθετήσετε το iPhone X ώστε ο ήλιος να μη βρίσκεται ακριβώς πίσω σας.» εξηγεί η Apple.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles