19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Το Facebook επιτρέπει τη δημοσίευση βίαιων φωτογραφιών-videos!

    Με μια απόφαση που θα δυσαρεστήσει αρκετούς χρήστες, το Facebook αίρει την απαγόρευση δημοσίευσης φωτογραφιών και videos που περιέχουν «βίαιο» περιεχόμενο. Η υπηρεσία, μετά από την έκκληση των ίδιων των χρηστών της, είχε επιβάλλει καθολικό ban σε τέτοιου είδους περιεχόμενο, ήτοι φωτογραφίες και videos που παρουσίαζαν αιματηρές σκηνές, βασανισμούς, θανάτους ανθρώπων ή ζώων κ.λπ.

    facebookviolence2

    «Φυσιολογικό», θα πουν οι περισσότεροι. Ωστόσο, δεδομένου του ότι μεταξύ των εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook βρίσκονται και εκατομμύρια ανήλικα παιδιά, η πρόσβασή τους σε τέτοιο (συνήθως αποκρουστικό) περιεχόμενο, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Και η επίσημη αιτιολόγηση της εταιρείας για την ενέργειά της, είναι μάλλον παράλογη…Συγκεκριμένα, το Facebook επιτρέπει από εδώ και πέρα τη δημοσίευση «βίαιου» υλικού, αλλά μονάχα αν αυτό γίνεται με πρόθεση να καταδικαστεί το περιεχόμενό του!

    Εν ολίγοις, επιτρέπει τη βία, αλλά μόνο χάριν παραδειγματισμού και στιγματισμού αυτών που τη διαπράττουν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Facebook “…είναι ένα μέρος στο οποίος οι άνθρωποι στρέφονται για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, ιδιαίτερα αν συνδέονται με αμφιλεγόμενα γεγονότα, όπως καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τρομοκρατικές ενέργειες και άλλα βίαια γεγονότα”. “Οι χρήστες μοιράζονται τα στιγμιότυπα αυτών των γεγονότων στο Facebook για να τα καταδικάσουν. Αν το έκαναν για να τα γιορτάσουν, ή για να ενθαρρύνουν παρόμοιες πράξεις, η προσέγγισή μας θα ήταν διαφορετική”.

    Για να καθυσηχάσει τα πνεύματα, το Facebook θα προσθέτει μια προειδοποίηση πριν τη προβολή κάποιου βίαιου video, προκειμένου να μην εκθέτει «αυτομάτως» τους χρήστες στο περιεχόμενο, αλλά να το κάνουν εις γνώση τους.

    facebookviolence3

    Ο διαχωρισμός της δημοσίευσης βίαιου περιεχομένου στο Facebook με βάση την «καλή» ή «κακή» πρόθεση του χρήστη που τη διαπράττει, θα προκαλέσει σίγουρα την αντίδραση μερίδας χρηστών. Είτε συμφωνείτε με αυτή την προσέγγιση, είτε όχι, καλό είναι να προσέχετε τα βήματά σας μέσα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τη δραστηριότητα των παιδιών σας. Βέβαια, από την άλλη, ας μη ξεχνάμε ότι και τα Google Images περιέχουν εκατομμύρια βίαιες φωτογραφίες και εικόνες, αρκεί να έχει απενεργοποιηθεί η «ασφαλής αναζήτηση». Απλώς το Facebook αποδεικνύει ότι υπολογίζει περισσότερο τα clicks και το traffic του από την έκθεση των χρηστών του σε ασφαλές περιεχόμενο.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles