20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τι; Το Facebook phone είναι ήδη στην τσέπη μας;

    basic facebook image

    Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το event που έχει ανακοινώσει το Facebook και στο οποίο θα παρουσιάσει το «νέο του σπίτι (home) στο Android» κι ενώ έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεων στο διαδίκτυο για το νέο Facebook Phone, οι συντάκτες του The Verge υποστηρίζουν: το Facebook phone υπάρχει ήδη και το έχουμε στην τσέπη μας.

    Μα πώς; Ε λοιπόν, το σκεπτικό τους είναι το πιο πιθανό σενάριο που περιμένουμε να επιβεβαιωθεί. Εικάζουν λοιπόν, ότι ο Mark Zuckerberg θα μιλήσει για ένα νέο interface για Android συσκευές που η Home Screen μίας συσκευής, θα είναι όλη… Facebook. Δηλαδή, newsfeed, ειδοποιήσεις μηνύματα, θα μπορούν να φαίνονται σε μία από τις home screens Android συσκευών (από ποια έκδοση και πάνω δεν το γνωρίζουμε), άρα δυνητικά, κάθε Android τηλέφωνο θα μπορεί να είναι Facebook τηλέφωνο.

    Το σκεπτικό τους βασίζεται σε δύο δεδομένα: πρώτον ότι θα ήταν θανάσιμο λάθος για το Facebook να μπει στον χορό του hardware. Είναι ένα κοινωνικό δίκτυο, δεν είναι κατασκευαστής, οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια να το παίξει «κατασκευαστής κινητής» θα είναι συνταγή για αποτυχία. Δεύτερον, γιατί ο Mark Zuckerberg έχει δηλώσει επανειλημμένα πως δεν ενδιαφέρεται το Facebook να «βγάλει» ένα νέο smartphone. Επικαλούνται δε μία έρευνα από την IDC, σύμφωνα με την οποία, το 70% των ανθρώπων που διαθέτουν smartphone, το χρησιμοποιούν για να μπαίνουν στο Facebook και ένας σεβαστός αριθμός από αυτούς, όταν ρωτήθηκαν αν θα έκαναν την συσκευή τους «Facebook συσκευή» (αυτή που ήδη διαθέτουν) απάντησαν ναι.

    Πράγμα που σημαίνει πως το βράδυ, στις 8, μάλλον θα ακούσουμε για κάποιο update που θα κάνει το Android… Facebook. Τι λέτε; Συμφωνείτε;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles