12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Facebook: Χωρίς συνέπειες η παραβίαση των κανόνων από VIP χρήστες

    Με ένα σύστημα βαθμίδων λειτουργεί το Facebook, το οποίο επιτρέπει σε VIP χρήστες να παραβαίνουν τους κανονισμούς της πλατφόρμα χωρίς συνέπειες, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal. Με βάση τα στοιχεία που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αρχικά δημιούργησε το σύστημα που έγινε γνωστό ως «Xcheck» ή «Cross Check» για να μετριάσει τις ενέργειες κατά των πιο δημοφιλών χρηστών, που ανήκουν στους χώρους της πολιτικής ή του θεάματος.

    Η “λευκή” λίστα του Facebook

    Η Wall Street Journal χρησιμοποιεί το παράδειγμα του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστής Νεϊμάρ, που δημοσιοποίησε γυμνές φωτογραφίες γυναίκας, η οποία στη συνέχεια τον κατηγόρησε για βιασμό, χωρίς κυρώσεις. Τη «λευκή λίστα» συμπληρώνουν περιστατικά παραπληροφόρησης και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων. Το Facebook από τη μεριά του ανέφερει ότι η πλατφόρμα εργάζεται για να καταργήσει σταδιακά τη «λευκή λίστα» μετά τον εντοπισμό προβλημάτων με το σύστημα. Χαρακτήρισε τα εσωτερικά έγγραφα της εφημερίδας «παρωχημένες πληροφορίες, που συνδέθηκαν για να δημιουργήσουν μία αφήγηση» .

    Διαβάστε επίσης:

    TikToker ανατρέπει τα δεδομένα στις εκλογές του Καναδά

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles