21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    To Facebook έχει «Dislike», αλλά εσύ δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις

    Είμαστε πάρα πολλοί εκείνοι που συνεχώς ζητάμε την δυνατότητα να πούμε ότι κάτι στο Facebook ΔΕΝ μας αρέσει. Γινόμαστε μάλιστα όλο και περισσότεροι αλλά το κοινωνικό δίκτυο έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ, να ενσωματώσει την επιλογή «Δεν μου αρέσει». Κι όμως… το Facebook έχει Dislike button και το έχει… κρυμμένο.

    Ονομάζεται Push Kharma, είναι ένα σύστημα αξιολόγησης και είναι ενσωματωμένο στα προφίλ όλων των μηχανικών του Facebook. O Chuck Rossi, πρώην υπάλληλος της VMware και της Google, έχει την δυνατότητα να βλέπει τι κώδικα έχει μοιραστεί ο κάθε μηχανικός της ομάδας του και αν δεν του αρέσει, να πατάει ένα «dislike» στο προφίλ του μηχανικού.

    Λέει ο Rossi στο Businessweek

    Κάθε developer έχει στο προφίλ του 4 αστέρια, ως αξιολόγηση. Αν έχουμε κάποιο θέμα με τον κώδικά του και ο κώδικας δημιουργήσει πρόβλημα, τότε η αξιολόγησή του πέφτει κατά μισό αστέρι κι εγώ γράφω γιατί έγινε αυτό». Το σύστημα αξιολόγησης έχει ένα thumbs down που πατάει ο Rossi κάθε φορά που αξιολογεί ένα developer αρνητικά. «Είμαι ο μόνος άνθρωπος που έχει “dislike” στο Facebook. Πολλοί το ζητούν, αλλά εδώ είναι το μόνο μέρος που μπορεί κανείς να το έχει.

    Αν λοιπόν, θέλετε πραγματικά ένα Dislike button, μπορείτε να δοκιμάσετε να μπείτε στην ομάδα developers του Rossi. Εναλλακτικά (και για παρηγοριά) μπορείτε στα προσωπικά σας μηνύματα στο Facebook (και το chat) να πληκτρολογείτε [[iidislyk]] . Έτσι, για εκτόνωση.

    Πηγή: The Next Web, Businessweek

    Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον Νίκο για τον “κώδικα” του [[iidislyk]] και του [[midfing]] στα προσωπικά μηνύματα του Facebook. It [[roxsign]]

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles