17.5 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Facebook: Δοκιμάζει εργαλείο που θα “διορθώνει” φωτογραφίες σας με κλειστά μάτια!

    Αυτά κι αν είναι σημαντικά νέα για όσους βγαίνουν συχνά στις φωτογραφίες τους με κλειστά μάτια, καταστρέφοντας πρακτικά λήψεις που γι’ αυτούς μπορεί να είναι σημαντικές.

    facebook

    Το Facebook, με τη βοήθεια ενός εργαλείου που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, θέλει να βρει τρόπους να “διορθώσει” φωτογραφίες στις οποίες έχετε τα μάτια σας κλειστά. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει ένα ερευνητικό έγγραφο, το οποίο διέρρευσε πριν λίγες ημέρες.

    Παρόλο που η ιδέα βρίσκεται ακόμα σε περίοδο ερευνών, είναι η πρώτη τεχνολογία του είδους της που υπόσχεται να “διορθώσει” τα κλειστά τα μάτια στις φωτογραφίες, λαμβάνοντας υπόψη μεταβλητές που δεν μπορούν να ελεγχθούν όπως ο φωτισμός. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Adobe, το κορυφαίο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο ακόμη.

    Παρόλο που παραμένει ακόμη ασαφές αν το Facebook θα χρησιμοποιήσει ποτέ αυτή τη μέθοδο για να επιδιορθώσει φωτογραφίες στο κοινωνικό δίκτυο, κάποιοι ήδη έχουν ανησυχίες σχετικές με θέματα που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

    Η εταιρεία έχει ήδη δεχθεί αγωγές για τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου χωρίς την άδεια των χρηστών, καθώς προτείνει tags τους σε φωτογραφίες και, όπως είναι σαφές, η νέα αυτή λειτουργία βασίζεται αποκλειστικά στη συλλογή, χρήση και έλεγχο βιομετρικών πληροφοριών του χρήστη.

    Η τεχνολογία λειτουργεί ουσιαστικά εκπαιδεύοντας την τεχνητή νοημοσύνη με φωτογραφίες ανθρώπων με ανοικτά μάτια ώστε να μπορεί να “διορθώσει” φωτογραφίες με κλειστά. Περιμένουμε να δούμε πώς και αν θα την αξιοποιήσει το Facebook το επόμενο διάστημα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles