18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Facebook: Οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, ανοδικά κινούνται τα έσοδα και οι μηνιαίοι χρήστες

    Στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του έτους προχώρησε πριν από μερικές ημέρες το Facebook, αποκαλύπτοντας ότι τα έσοδά της υπηρεσίας ανήλθαν σε 7.01 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στο 1.09 δολάριο. «Είχαμε ακόμη ένα καλό οικονομικό τρίμηνο», ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Mark Zuckerberg. «Σημειώνουμε μια πολύ καλή πρόοδο, δίνοντας προτεραιότητα στις υπηρεσίες βίντεο σε όλες τις εφαρμογές μας και υλοποιώντας το μακροπρόθεσμο πρόγραμμά μας», συμπλήρωσε.

    facebook

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, το Facebook μετρά πλέον 1.79 δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, μια αύξηση της τάξεως του 4.7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Αν και 1.18 δισεκατομμύρια χρήστες έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία καθημερινά, το 1.08 δις εξ αυτών χρησιμοποιεί την υπηρεσία από φορητή συσκευή. Η εταιρεία έχει επεκταθεί σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων και δοκιμάζει συνεχώς νέες υπηρεσίες, κάτι που οδηγεί στα θεαματικά αυτά οικονομικά αποτελέσματα.

    Η μεγάλη υιοθέτηση που καταγράφει το Messenger app, η δραστηριοποίηση στο χώρο της εικονικής πραγματικότητας μέσα από την εξαγορά της Oculus, αλλά και η δυναμική ανάπτυξη του τομέα της διαφήμισης, όλα αυτά υποβοηθούν την προσέλκυση όλων και περισσότερων χρηστών. Ειδικότερα, η διαφήμιση συμβάλλει κατά 78% στα έσοδα τριμήνου της εταιρείας και αποτελεί ένα από τους πιο δυναμικούς τομείς. Οι διαφημιστές αντιλαμβάνονται ότι στις μέρες μας, η πλατφόρμα που παρέχει η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε διαφημιστική καμπάνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles