17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Facebook: Σταματά τη συλλογή δεδομένων χρηστών του WhatsApp στο Ηνωμένο Βασίλειο

    Πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστό ότι το Facebook θα ξεκινήσει τη συλλογή δεδομένων χρηστών του WhatsApp, παρά τις προηγούμενες δηλώσεις ότι η εξαγορά της δημοφιλούς υπηρεσίας ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων δε θα επηρεάσει καθόλου την ασφάλεια των χρηστών. Πλέον συμφώνησε να προχωρήσει στη διακοπή της συλλογής αυτών των δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από σαφείς προειδοποιήσεις που έλαβε από τις αρχές.

    facebook

    Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι η μοναδική χώρα όπου αμφισβητείται έντονα η νομιμότητα των ενεργειών του Facebook. Κάτι ανάλογο συνέβη και στη Γερμανία με την εταιρεία να συμφωνεί να σταματήσει τις πρακτικές αυτές. Αλλά και στην Ιταλία και στη Γαλλία διεξάγονται έρευνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το Facebook θα χρησιμοποιήσει τα εν λόγω δεδομένα.

    Οι πληροφορίες ότι το WhatsApp θα ξεκινήσει το διαμοιρασμό δεδομένων των χρηστών του με το Facebook είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο, τονίζοντας ότι ο αριθμός τηλεφώνου και άλλα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για να παρουσιάζουν στους χρήστες πιο σχετικές, με τα ενδιαφέροντά τους, διαφημίσεις. Από τη μεριά του ο ιδρυτής του WhatsApp σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η εταιρεία του συνεχίζει να επιδιώκει να γνωρίζει όσο το δυνατόν λιγότερα για τους χρήστες της, ενώ υπενθύμισε ότι οι κλήσεις και τα μηνύματα διέπονται από κρυπτογράφηση τύπου «end-to-end».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles