20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Facebook: Θα χρησιμοποιήσει παγκοσμίως το νέο λογισμικό του εντοπίζει χρήστες με τάσεις αυτοκτονίας

    Σε διεθνή κλίμακα -αλλά όχι προς το παρόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρησιμοποιήσει το Facebook ένα νέο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα μπορεί να παρακολουθεί δημοσιεύσεις, σχόλια και video χρηστών με στόχο να εντοπίζει άτομα με σοβαρές αυτοκτονικές τάσεις.

    facebook

    Στο Facebook πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα συζητήσουν να προβλέψουν αυτοκτονίες, πριν ακόμη και από user alerts άλλων χρηστών.

    Η τεχνολογία έχει ήδη δοκιμαστεί στις ΗΠΑ, θα εφαρμοσθεί παγκόσμια, όχι όμως ακόμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι ευαισθησίες των πολιτών και οι νόμοι περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπουν την παρακολούθηση των στοιχείων των χρηστών.

    Το Facebook δεν έχει αποκαλύψει ιδιαίτερες τεχνικές λεπτομέρειες για το νέο λογισμικό, το οποίο αναζητεί στα κείμενα των χρηστών φράσεις-κλειδιά, οι οποίες μπορεί να παραπέμπουν σε μελλοντική απόπειρα αυτοκτονίας.

    Το Facebook έχει δημιουργήσει μια ομάδα ειδικών που έχουν εκπαιδευθεί στις αυτοκτονίες και στην πρόκληση αυτοτραυματισμού, οι οποίοι αναλαμβάνουν τον χειρισμό κάθε υπόθεσης μετά την ανίχνευση από το “έξυπνο” λογισμικό. Η ομάδα αυτή μπορεί να ειδοποιεί τις αρχές ή τους φίλους και συγγενείς, να δίνει συμβουλές στον ίδιο τον χρήστη κ.ά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles