24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Υποστήριξη για χρήστες που χρησιμοποιούν το δίκτυο Tor από το Facebook

    Σε μία κίνηση που προκαλεί έκπληξη για έναν κολοσσό της Silicon Valley, το Facebook ανακοίνωσε το λανσάρισμα μίας έκδοσης για τη σελίδα του που τρέχει το δημοφιλές software Tor, το οποίο υπόσχεται ανωνυμία κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Το νέο site facebookcorewwwi.onion είναι προσβάσιμο μόνο από τους χρήστες που έχουν εγκαταστήσει το Tor software και προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, δρομολογώντας τις συνδέσεις μέσα από τρία επιπλέον κρυπτογραφημένα hops σε τυχαίους υπολογιστές ανά τον κόσμο.

    facebook_privacy_story

    Αν και μπορεί να ξενίσει κάποιους το γεγονός ότι το Facebook υπόσχεται ανωνυμία, συνεχίζοντας να ζητάει από τους χρήστες που θα χρησιμοποιούν το νέο site …log in με τα στοιχεία τους, η νέα δυνατότητα υπόσχεται αυξημένη ασφάλεια και ιδιωτικότητα, όπως και προστασία κατά τη χρήση εφαρμογών τρίτων, αντιμετωπίζοντας επιπλέον και ζητήματα που σχετίζονται με το censorship της ιστοσελίδας από κάποιες χώρες, όπως π.χ. το Ιράν ή η Κίνα. Και καθώς το Facebook χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση SSL, κανένα σύστημα επιτήρησης το οποίο παρακολουθεί είτε τη σύνδεση του Facebook είτε το local traffic του χρήστη, δε θα μπορεί τελικά να συνδέει την ταυτότητα του χρήστη με τη δραστηριότητά του στο Facebook, όπως υπόσχεται το δημοφιλές social networking site.

    Η υποστήριξη του δικτύου του Tor από το Facebook ανακοινώθηκε σε blog post το οποίο υπογράφει ο software engineer Alec Muffett σημειώνοντας ότι στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι και η υποστήριξη πρόσβασης μέσω κινητής συσκευής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles