15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Μετά τα Twitter και Google+, είναι η σειρά του Facebook για Trending θέματα

    Το Facebook ανακοίνωσε μία νέα λειτουργία με ονομασία Trending, η οποία συγκεντρώνει και προβάλλει θέματα από δημοφιλείς συζητήσεις οι οποίες λαμβάνουν μέρος στο Κοινωνικό Δίκτυο. Παρόμοια λειτουργία μπορεί να συναντήσει κανείς τόσο στο Twitter, όσο και στο Google+. Αυτό που την κάνει και διαφέρει στο Facebook από τις αντίστοιχες λειτουργίες των άλλων Κοινωνικών Δικτύων, είναι δύο σημεία: α) Μία πρόταση η οποία εξηγεί γιατί ένα συγκεκριμένο θέμα θεωρείται δημοφιλές και β) η προσωπική επιλογή θεμάτων, βάσει αλγορίθμου, για κάθε χρήστη.

    Facebook-trending-topics

    Οι χρήστες μπορούν να συναντήσουν τη νέα λειτουργία στην αρχική τους σελίδα και συγκεκριμένα στο πάνω μέρος της δεξιάς μπάρας. Πατώντας ένα δημοφιλές θέμα, μία νέα σελίδα ανοίγει με δημοσιεύσεις γύρω από το θέμα, κάτι το οποίο θυμίζει τη λειτουργία των hashtags. Αρχικά, εμφανίζονται σχετικές δημοσιεύσεις από φίλους και σελίδες στις οποίες ο χρήστης έχει κάνει like και στη συνέχεια σχετικές δημόσιες δημοσιεύσεις από άλλους χρήστες και σελίδες.

    Facebook-trending-topics

    Προς το παρόν, η νέα λειτουργία έχει ξεκινήσει να διατίθεται σε χρήστες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Ινδίας και της Αυστραλίας, με περισσότερες χώρες να παίρνουν σειρά σύντομα, ελπίζουμε μέσα σε αυτές και η Ελλάδα. Τέλος, η λειτουργία είναι διαθέσιμη μονάχα μέσω της web έκδοσης του Facebook και ήδη δοκιμάζεται και στις κινητές συσκευές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles