19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    To Facebook θέλει να χρεώνει τους άγνωστους που σας στέλνουν μήνυμα

    Το Facebook έχει ανακοινώσει τις αλλαγές στις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας που μπορείτε να κάνετε στα μηνύματά σας. Θα το έχετε δει ήδη ανοίγοντας τα μηνύματά σας, στα οποία επιλέγετε ποια θα βλέπετε στο inbox σας και ποια θα περνούν στα «άλλα». Είναι μία καλή ρύθμιση προκειμένου να «ξεκαθαρίζετε» τα εισερχόμενά σας στο Facebook, ειδικά εφόσον έχετε χωρίσει τις επαφές σας σε ομάδες και επιλέγετε με ποιους μοιράζεστε τις δημοσιεύσεις σας.

    Πληροφορίες, όμως, θέλουν το κοινωνικό δίκτυο να «ρωτάει» κάποιους χρήστες, ειδικά στις ΗΠΑ, αν θέλουν να πληρώσουν προκειμένου να στείλουν μήνυμα σε κάποιον άγνωστο. Όταν σας στέλνει μήνυμα κάποιος με τον οποίο δεν έχετε κοινούς φίλους, το μήνυμα αυτό περνάει στον φάκελο «άλλα» ένα φάκελο που ελάχιστοι ελέγχουν. Το Facebook μελετά το ενδεχόμενο να «χρεώνει» την δυνατότητα να σας στείλει κάποιος τέτοιος μήνυμα και να εμφανιστεί αυτό στα εισερχόμενά σας, σαν να ήταν φίλος ή γνωστός σας. Σύμφωνα με την «δοκιμή» θα μπορείτε να λαμβάνετε ένα μόνο πληρωμένο μήνυμα την εβδομάδα. Θα στοιχίζει 1 δολάριο  αρχικά και το Facebook ισχυρίζεται πως θα είναι και ένας τρόπος να ελαχιστοποιηθούν τα spam στο κοινωνικό δίκτυο.

    Θα είναι όμως και ένα καινούριο έσοδο για το κοινωνικό δίκτυο, που σκέφτεται να ακολουθήσει τις πρακτικές του LinkedIn και κάποιων dating sites. Το θέμα είναι το εξής: Πόσοι θα πληρώσουν για να στείλουν ένα μήνυμα σε ένα άγνωστο στο κοινωνικό δίκτυο; Όπως και… πόσοι τελικά πληρώνουν για να προωθούν τις δημοσιεύσεις από τις σελίδες τους ή πληρώνουν για «διαφημίσεις» στο Facebook;

    Πηγή: All Things D

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles