11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Αποχαιρέτα τη… fail whale του twitter που έχασες

    Αν χρησιμοποιείτε αρκετό καιρό το twitter, σίγουρα θα σας λέει κάτι η εικόνα που βλέπετε. Είναι η “fail whale”, η “διάσημη” φάλαινα του δημοφιλούς micro-blogging site, η οποία εμφανιζόταν στις οθόνες σας κάθε φορά που υπήρχε κάποιο σφάλμα κατά τη χρήση του και δεν μπορούσατε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές του λόγω overload.

    fail-whale-twitter

    Κάποτε, μάλιστα, η εμφάνιση της “fail whale” ήταν αρκετά συχνή, καθώς το δημοφιλές site προσπαθούσε να διαχειριστεί τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό χρηστών, καθώς και το μεγάλο όγκο των tweets.

    Από τότε έχουν αλλάξει πολλά στο twitter… Έχει και διαχειρίζεται πολλούς περισσότερους χρήστες, η μετοχή του διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και, γενικά, έχει περάσει σε μία νέα εποχή, όπως αναφέρουν τα στελέχη του. Ωστόσο, η “fail whale” δε φαίνεται να το συντροφεύει σε αυτή…

    Όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο Wired, ο Christofer Fry, Senior Vice President of Engineering του twitter, η “εμβληματική” εικόνα των πουλιών που σηκώνουν μία φάλαινα και έχει μείνει “χαραγμένη” στο μυαλό πολλών φανατικών χρηστών του, έχει πλέον αντικατασταθεί από robots.

    Όπως λέει, μάλιστα, αυτή τη νέα εικόνα “fail” του Twitter είναι ιδιαίτερα σπάνιο να τη δείτε, καθώς το site έχει βελτιώσει τις υπηρεσίες του και πλέον δεν υπάρχουν προβλήματα με τη συχνότητα που υπήρχαν κάποτε.

    Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Fry:

    “Είμαστε μία υπηρεσία στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να στραφούν σε στιγμές χαράς, αλλά και όταν τα πράγματα στον κόσμο πηγαίνουν απαίσια. Έτσι, αισθάνομαι μία προσωπική δέσμευση, όπως και ο καθένας που δουλεύει εδώ, ώστε να έχουμε μία υπηρεσία διαθέσιμη κάθε φορά που κάποιος την χρειάζεται. Και μερικές φορές το Twitter είναι το μόνο πράγμα που λειτουργεί κατά τη διάρκεια μίας πλημμύρας ή κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης καταστροφής. Έτσι, δεσμευόμαστε ότι θα είναι η πιο αξιόπιστη υπηρεσία που θα μπορούσε να είναι”.

    Αυτό δε σημαίνει ότι το twitter δε θα πέσει πλέον ποτέ, αλλά αυτό είναι ολοένα και πιο σπάνιο. Ωστόσο, συμφωνώντας με αυτά που λέει ο Fry, οφείλουμε και προσωπικά να παραδεχθούμε πως στο κομμάτι της ενημέρωσης που προσφέρει “το δευτερόλεπτο που συμβαίνει κάτι”, είναι ασυναγώνιστο…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles