21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Φάκελος Κινητή Τηλεφωνία στην Ελλάδα: Μαθήματα Ιστορίας

     

    Η Κινητή Tηλεφωνία στην Ελλάδα κλείνει φέτος τα 20 της χρόνια. Αυτό σκέφτηκε και το Infocom.gr και δημοσίευσε μία εκπληκτική συνέντευξη με τον άνθρωπο που «έστησε» τις 2 από τις 3 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

    Ο κος Νίκος Μανασής, πρώην Διευθυντής Ανάπτυξης της Panafon και πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, σε αυτή τη συνέντευξη ανοίγει το μεγάλο κεφάλαιο της εμπειρίας του και εξιστορεί την δημιουργία της αγοράς κινητής τηλεφωνίας στη χώρα, και μιλάει γι αυτή, ξεκινώντας, όχι από το 1993, όταν και πραγματοποιήθηκε η πρώτη κλήση στην Ελλάδα, αλλά από τα χρόνια που η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να θέσει τους κανόνες για το GSM δίκτυο που απολαμβάνουμε τώρα.

    Η «γέννηση» της παρουσίας της Panafon (τότε) και STET (πάλι τότε) στην Ελλάδα, ο ρόλος του ΟΤΕ, η δημιουργία βήμα-βήμα της Cosmote, η γραφειοκρατία, τα εκατομμύρια, το Ελληνικό παράλογο, αλλά και η έκρηξη μίας από τις πλέον μεγάλες αγορές στη χώρα, απαριθμούνται όλα σε αυτή την μακροσκελή συνέντευξη που μπορείτε να δείτε εδώ.

    Μαθήματα Ιστορίας; Ναι, αλλά από αυτά που θα αργήσετε πολύ να διαβάσετε σε κάποιο βιβλίο και σίγουρα δεν θα προέρχονται από τον ίδιο τον άνθρωπο που την δημιούργησε.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles