15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Φάκελος ΑI Influencers: Μάθε πως θα δημιουργήσεις εύκολα τον/την δικό/ή σου! (video)

    Στη σημερινή digital εποχή, οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή στον κόσμο των social media συντελείται μια κοσμογονία στο κομμάτι του digital marketing, καθώς οι influencers (όσο και εάν σε κάποιους δεν αρέσουν), έχουν καταφέρει να χρησιμοποιήσουν και να μετατρέψουν τις πλατφόρμες κοινωνικές δικτύωσης σε ένα πανίσχυρο επαγγελματικό εργαλείο. Ξαναγράφοντας τους κανόνες του σύγχρονου marketing, οι influencers πουλούν το image τους και ανάλογα με τον αριθμό των followers τους, έχουν τη δυνατότητα να γεμίζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Η έκρηξη όμως των influencers είναι κάτι που πλέον στον χώρο της τεχνολογίας θεωρείται… «last year» και αυτό γιατί έχουμε φτάσει πλέον στο… επόμενο εξελικτικό στάδιο, το οποίο έχει να κάνει με τους AI Influencers!

    Με την τεράστια ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι ψηφιακές περσόνες που τροφοδοτούνται από A.I.-based αλγορίθμους έχουν αρχίσει να ανεβάζουν διαρκώς τις μετοχές τους και σταδιακά να λειτουργούν ως μια… εναλλακτική πρόταση στους «human» influencers. Μια digital περσόνα που έχει δημιουργηθεί με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να μιμείται την ανθρώπινη συμπεριφορά αλλά και τα looks! Μάλιστα, ορισμένα πιο «τελειοποιημένα» μοντέλα μπορούν να δημιουργήσουν και να αντιγράψουν… κίνηση, αλλά και να «επικοινωνήσουν» με τους ακολούθους τους.  Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Aitina, ένα ψηφιακό μοντέλο από την Ισπανία, η οποία μέσα σε λίγες εβδομάδες που ανέβηκαν οι πρώτες της αναρτήσεις στο Instagram, συγκέντρωσε περισσότερους από 138.000 followers σε χρόνο… dt! Μάλιστα, υπολογίζεται ότι βάζει στα ταμεία του agency της κοντά στα 10.000 το μήνα! Φυσικά, η «Ισπανίδα» Aitina δεν είναι μόνη, καθώς έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κι άλλες digital περσόνες που είναι δημιουργήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι ακόμη και… animated χαρακτήρες, δίχως να διαθέτουν ανθρώπινη μορφή.

    Αρκετοί λοιπόν είναι οι marketeers, οι οποίοι βλέπουν μια δυναμική για να αυξήσουν τα κέρδη τους και να προκαλέσουν κύματα από…engagement, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσουν παχυλές αμοιβές, όπως συμβαίνει με έναν/μία real-life influencer (πόσω μάλλον να υπομείνουν και όλες τις… παραξενιές τους).  Για αυτό εάν λοιπόν έχετε διαθέσιμο χρόνο και διάθεση για να «πειραματιστείτε», μπορείτε να δημιουργήσετε τον/την δικό/ή σας virtual περσόνα και εάν αυξήσετε τους followers σας να δείτε πραγματικά τα έσοδα σας να… εκτοξεύονται! Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στο tutorial video που ακολουθεί και θα διαπιστώσετε ότι με απλά (και free στις περισσότερες περιπτώσεις) εργαλεία μπορείτε να δώσετε πνοή στον/στην δικό σας χαρακτήρα…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles