13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Fallen Star: Ένα σπίτι έπεσε στην ταράτσα της πολυκατοικίας!

    Φαντάζεστε, αντί να έπεφτε ένα αστέρι στην ταράτσα σας, να έπεφτε ένα σπίτι; Πώς θα ήταν; Κάπως έτσι, όπως το Fallen Star

    To Fallen Star είναι ένα μικρό σπίτι που είναι «χτισμένο» στην οροφή ενός 7όροφου κτιριού στο San Fransisco που στεγάζει μία αρχιτεκτονική σχολή. Η επινόηση ανήκει στον Νοτιο Κορεάτη αρχιτέκτονα-γλύπτη Do Ho Suh ο οποίος συχνά παίζει με τις μορφές των κτιρίων και επινοεί τα εντελώς δικά του κτίσματα.

    «η εγκατάσταση αντικατοπτρίζει την συνεχιζόμενη εξερεύνηση του Suh στα θέματα που αφορούν τα σπίτια, την πολιτισμική του «προσγείωση» σε ένα διαφορετικό πολιτισμό, την αντίλληψη που έχει για τα πράγματα γύρω του και πώς ο καθένας μας δημιουργεί μία ανάμνηση ενός χώρου. Τα αισθήματα που είχε ο ίδιος όταν έφτασε στις ΗΠΑ από τη Νότιο Κορέα το 1991 για σπουδές, τον οδήγησαν να μετρά τους χώρους ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει σχέσεις με το νέο του περιβάλλον».

    Το σπιτάκι του ΝοτιοΚορεάτη είναι πλήρως επιπλωμένο και διαθέτει ένα πολύ όμορφο roof garden για είσοδο.

    Απολαύστε τις φωτογραφίες. Κι αν βρεθείτε ποτέ στην πόλη του San Fransisco, ψάξτε το. Αξίζει. Ή αλλιώς, αρχίστε να ονειρεύεστε κι εσείς ένα σπιτάκι που έρχεται απ’ το πουθενά και πέφτει… στην ταράτσα.

    Πηγές: Fubiz.net, The laughing squid

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles