23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    To Fallout 4 κλέβει την παράσταση στην Ε3 2015!

    To Fallout είναι ένα ιστορικό gaming franchise με το οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές από gamers. Για αυτό και η ανακοίνωση του νέου Fallout game πριν από μερικές ημέρες δημιούργησε κύματα ενθουσιασμού σε εκατομμύρια gamers. Το Fallout 4 παρουσίαστηκε στο πλαίσιο του ειδικού E3 event που διοργάνωσε η Bethesda και έτσι όλοι είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το game, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρίσκεται στο Top-5 των καλύτερων τίτλων για το 2015. To σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ότι μάθαμε ότι κυκλοφορεί σε μερικούς μήνες και συγκεκριμένα στις 10 Νοεμβρίου για Xbox One, PlayStation 4 και PC…

    fallout 4 nuclear

    H ειδική παρουσίαση του Fallout 4 πραγματοποιήθηκε από τον game designer και executive producer Todd Howard, ο οποίος ταξίδεψε το συγκεντρωμένο κοινό στον post-apocalyptic κόσμο του νέου Fallout, αφού όμως πρώτα έκανε μία εισαγωγή για το πόσο πολύ έχει προχωρήσει η βιομηχανία του gaming ειδικότερα στον τομέα των open-world RPGs. Σύμφωνα με το footage των πρώτων στιγμών του παιχνιδιού, το Fallout 4 αρχικά μεταφέρει τους gamers σε μία ειρηνική pre-apocalyptic εποχή (λίγο πριν τον πυρηνικό αφανισμό), όπου φυσικά η ρετρό αισθητική των 50s συνδυάζεται με την υψηλή τεχνολογία (αυτό βέβαια κρατάει για λίγο). Ο Howard προχώρησε στην παρουσίαση του character creation tool, το οποίο διακρίνεται για το πόσο έξυπνο είναι, αλλά και για τον dynamic τρόπο με τον οποίο οι users μπορούν να ρυθμίσουν την εξωτερική εμφάνιση του χαρακτήρα τους. Με βάση τα όσα παρουσιάστηκαν στο video footage του Fallout 4, η real-time διαδικασία του character creation ήταν πραγματικά με μία λέξη εντυπωσιακή. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν το φύλο του χαρακτήρα τους, ενώ επίσης το μωρό που έχουν οι δύο τους δημιουργείται κάθε φορά από την εμφάνιση τους!

    fallout-4_screenshot_20150615075833_8_original

    Μετά τη διαδικασία του character creation, είδαμε έναν πωλητή που διαφημίζει vaults να χτυπάει την πόρτα του σπιτιού και να συνομιλεί με τον κεντρικό ήρωα. Και πάλι αυτός ήταν ένας έξυπνος τρόπος για να ορίσει ο παίκτης τα stats και τα traits του χαρακτήρα του. Κάπου εκεί η ήρεμη ατμόσφαιρα έφτασε στο τέλος της, καθώς άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες και οι πρωταγωνιστές να τρέχουν πανικόβλητοι προς το πλησιέστερο vault, μέχρι που λίγο πριν καταφέρουν να σωθούν η πυρηνική έκρηξη σκοτεινιάζει τα πάντα. Κάπου εκεί το demo σταμάτησε για να μην καταστραφεί η εξέλιξη της υπόθεσης από spoilers, όμως το στοιχείο που τονίστηκε είναι ότι ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ο μοναδικός επιζώντας του Vault 111, βγαίνοντας από την προστασία του καταφυγίου του 200 χρόνια μετά.

    fallout-4_screenshot_20150615080133_2_original

    Περνώντας στη δεύτερη φάση της παρουσίασης του Fallout 4, το σκηνικό εννοείται πως αλλάζει άρδην, εμφανίζοντας τον γνωστό post-apocalyptic κόσμο που όλοι μας έχουμε αγαπήσει. O Howard στάθηκε στην προσοχή που έχει δοθεί στον τομέα του volumetric lightning περιγράφοντας την υψηλή ποιότητα και την ξεχωριστή δυναμική των γραφικών στο εξωτερικό περιβάλλον. Προχωρώντας στο demo το κοινό είχε την ευκαιρία να δει την επικοινωνία που αναπτύσσει ο ήρωας με το οικιακό ρομπότ (όπου εάν το θέλει μπορεί ακόμη και να το… πυροβολήσει και αυτό να αντιδράσει ανάλογα), αλλά και με τον σκύλο που θα αποτελεί τον πιστό σύντροφο του πρωταγωνιστή. Το στοιχείο που κάνει ξεχωριστή την ύπαρξη του τετράποδου «φίλου» είναι ότι ο παίκτης θα μπορεί να του δίνει μία σειρά από διαταγές, ενώ μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους δύο συντρόφους στο πως αντιδρούν μαζί στη διάρκεια της μάχης.

    fallout_4_e3_2015_2-1024x576

    Στο δεύτερο gameplay video που προβλήθηκε, ο ιθύνων νους της Bethesda παρουσίασε το πώς λειτουργεί το πολύ ενδιαφέρον concept των settlements, όπου οι gamers του Fallout 4 θα μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους οικισμό, εξασφαλίζοντας την παροχή του νερού, φαγητού και της ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργώντας παράλληλα άμυνες που θα έχουν σαν στόχο τους επίδοξους εισβολείς. Εφόσον εξασφαλιστούν τα παραπάνω, ο πληθυσμός του οικισμού θα μπορεί να μεγαλώσει και να κατοικηθεί από εμπόρους, οι οποίοι θα εμπορεύονται σπάνια αντικείμενα. Οι παίκτες θα μπορούν να δημιουργήσουν πολλούς οικισμούς, αν και το συγκεκριμένο κομμάτι του gameplay όπως έγινε γνωστό θα είναι προαιρετικό. Επίσης, μεγάλη προσοχή αναμένεται να δοθεί στον τομέα του crafting, με την Bethesda να έχει τελειοποιήσει ακόμη περισσότερο τις επιλογές που έχει ο χαρακτήρας, δημιουργώντας νέα αντικείμενα, armor sets και όπλα από δεκάδες διαφορετικά πολεμικά υλικά.

    fallout 4_screenshot 2

    Αυτό που μας άρεσε στην πρώτη ολοκληρωμένη επαφή που είχαμε με τον κόσμο του Fallout 4 ήταν ότι η Bethesda δείχνει να κρατά όλα τα βασικά concepts των προηγούμενων Fallout games (Fallout 3 και New Vegas), επεκτείνοντας και εμπλουτίζοντας τα στον μέγιστο βαθμό. Με βάση αυτά που είδαμε δεν σας κρύβουμε ότι ήδη έχουμε ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση! Δείτε και το video που ακολουθεί για να σχηματίσετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα…

    https://youtu.be/bWuwLSFmATI

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles