16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Έφτιαξε πραγματικό υπολογιστή εμπνευσμένο από τα τερματικά του Fallout

    Όσοι έχετε παίξει Fallout, και συγκεκριμένα το Fallout 3 ή και το New Vegas, σίγουρα ξέρετε τα διάσπαρτα τερματικά υπολογιστών, που μοιάζουν σαν να βγήκαν από τη δεκαετία του ’50, όπως άλλωστε και ολόκληρη η κουλτούρα αυτών των παιχνιδιών. Αυτά έχουν μονόχρωμη οθόνη CRT με πράσινους χαρακτήρες ASCII, και πληκτρολόγιο που κάνει το χαρακτηριστικό «κλικ-κλικ», μόλις λιγότερο θορυβώδες από μία ηλεκτρική γραφομηχανή.

    Ένα τέτοιο μηχάνημα δεν είναι πολύ χρήσιμο στην πραγματικότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, αποτελεί ένα συλλεκτικό αντικείμενο για τους λάτρεις του Fallout franchise, αν δηλαδή αυτό έβγαινε ποτέ σε μαζική παραγωγή. Πρόκειται για ένα project της ομάδας «starkraft» (επίτηδες ανορθόγραφο), το οποίο κόστισε συνολικά μόλις 60 δολάρια! Το κουτί είναι κατασκευασμένο από ένα συνδυασμό φελιζόλ και ξύλου, ενώ η οθόνη προήλθε από μία παλιά συσκευή που ενσωμάτωνε τηλεόραση CRT και βίντεο (VCR). Τα υπόλοιπα εξαρτήματα προήλθαν από «κανιβαλισμό» παλιών υπολογιστών, εξ ου και το πολύ μικρό κόστος.

    Σε επίπεδο λογισμικού τρέχει Ubuntu Linux, και μάλιστα περιλαμβάνει ένα mini game γρίφων που εξομοιώνει τη μέθοδο «hacking», την οποία καλείστε να εφαρμόζετε όταν παίζετε Fallout και ο χαρακτήρας σας βρίσκει αυτά τα τερματικά στον κόσμο του παιχνιδιού. Το project αυτό παρουσιάστηκε στο φετινό QuakeCon event.

    Πηγή : Kotaku

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles