11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Φανατικοί οπαδοί των 5G smartphones αναδεικνύονται οι Kινέζοι

    Ένθερμοι οπαδοί της νέας τεχνολογίας 5G αναδεικνύονται οι κινέζοι, καθώς οι μισοί σχεδόν καταναλωτές στη χώρα επιθυμούν να αναβαθμίσουν τα κινητά τους σε 5G το συντομότερο δυνατόν. Αντίθετα, σύμφωνα με σχετική έρευνα της GSMA Intelligence που παρουσιάστηκε στη φετινή CES στο Λάς Βέγκας, οι χρήστες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη είναι επιφυλακτικοί για την άμεση αναβάθμιση των συσκευών τους σε smartphones 5G.

    Πιο συγκεκριμένα, το 46% των καταναλωτών, που ερωτήθηκαν στην Κίνα, σχεδιάζει να αναβαθμίσει το smartphone του σε 5G το συντομότερο δυνατόν, σε σύγκριση με μόλις 28% στις ΗΠΑ και 23% στην Ιταλία. Συνολικά, οι καταναλωτές σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Αυστραλία δηλώνουν, σε ποσοστό μεταξύ 30% και 40%, ότι η άφιξη του 5G είναι πιθανό να οδηγήσει σε άμεση αναβάθμιση των smartphones τους.

    Όπως σημειώνεται στην ανάλυση της GSMA Intelligence, το οικοσύστημα των συσκευών θα είναι κρίσιμο για τη διαμόρφωση της πορείας υιοθέτησης της τεχνολογίας 5G. Ωστόσο, είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι οι καταναλωτές σε κάθε αγορά εξετάζουν την αναβάθμιση στην τεχνολογία 5G με τον ίδιο τρόπο. Οι φορείς εκμετάλλευσης και οι κατασκευαστές συσκευών θα πρέπει να κατανοήσουν τα επίπεδα της καταναλωτικής ζήτησης σε τοπικό επίπεδο, αν θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ευκαιρία του 5G”, αναφέρει η ανάλυση της GSMA Intelligence. Να σημειωθεί ότι στην έκθεση GSMA Intelligence’s Consumer Insights 2019 συμμετείχαν 38.000 ερωτηθέντες σε 36 βασικές αγορές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles