13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Φαντασία: 28 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

    Τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, και με το συμβολικό τίτλο «Φαντασία», η ταινία φέρνει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την ανεμελιά, την αφθονία, τους μοιραίους έρωτες και τα ξέφρενα πάρτι της αθηναϊκής νύχτας των ‘90s.

    web-poster

    Τσιγάρα, ποτά, ξενύχτια, αγάπες και λουλούδια… με αυτές τις πέντε λέξεις μπορεί κανείς να περιγράψει την ατμόσφαιρα της εποχής και της ταινίας. Στο επίκεντρο της πλοκής, το μοιραίο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε μια νεαρή τραγουδίστρια, τον μπουζουξή-μέντορα της και το λαϊκό-ποπ αστέρι της εποχής, καθώς το πάθος των πρωταγωνιστών κλιμακώνεται μέσα από επανεκτελέσεις τραγουδιών του Χιώτη, του Μητσάκη και του Μανίσαλη, αλλά και καινούριων κομματιών συνυφασμένα με το ύφος της διασκέδασης εκείνης της εποχής. Μιας εποχής που αποτέλεσε σημείο καμπής της ελληνικής λαϊκής μουσικής κουλτούρας, αλλά και ενός ολόκληρου lifestyle.

    Στην ταινία πρωταγωνιστούν η πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο του κινηματογράφου Ρένα Μόρφη, ο Στέλιος Μάινας, o Γιάννης Στάνκογλου και η Βίκυ Παπαδοπούλου. Το cast συμπληρώνουν οι: Καλλιρόη Μυριαγκού, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος, με τις φιλικές συμμετοχές των Δημήτρη Μοθωναίου, Αντώνη Καρπετόπουλου κ.α. Ο Αλέξης Καρδαράς σκηνοθετεί (Γκίνες, Η Ληστεία) και έχει γράψει το σενάριο, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια υπογράφει ο Μίνως Μάτσας.

    Σύνοψη
    Οκτώβριος 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το Ciao Antenna και στο πρόγραμμα του κατάμεστου Διογένης Παλλάς ακούγονται επιτυχίες όπως το «είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος». Μια νεαρή τραγουδίστρια (Φωτεινή) με μοναδική φωνή καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή (Βλάσης Χρηστάκης), τις Χάντρες. Ένας λαϊκό-ποπ τραγουδιστής, ο Νίκος Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα την Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα.

    Διάρκεια: 96’

    28 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

    Ηθοποιοί: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Νταλιάνης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ανδρέας Νάτσιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βασίλης Βασιλάκης, Μαριάννα Δημητρίου, Γιώργος Καφετζόπουλος, και πολλοί άλλοι
    Φιλική συμμετοχή: Δημήτρης Μοθωναίος, Mανώλης Καραντίνης, Ελένη Πετρουλά, Αντώνης Καρπετόπουλος, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Γιώργος Μπράμος

    Σκηνοθεσία: Αλέξης Καρδαράς
    Σενάριο: Αλέξης Καρδαράς
    Διεύθυνση Φωτογραφία: Σίμος Σαρκετζής GSC
    Πρωτότυπη Μουσική & Τραγούδια: Μίνως Μάτσας
    Στίχοι: Σοφία Καψούρου, Αλέξης Καρδαράς, Μίνως Μάτσας, Μαρία Κίτσου
    Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου
    Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου
    Κοστούμια: Βασίλης Μπαρμπαρίγος
    Ήχος: Βαγγέλης Ζέλκας
    Σχεδιασμός & Μίξη Ήχου: Γιώργος Μικρογιαννάκης
    Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Μυτά
    Κομμώσεις: Αγγελική Μπαλοδήμου
    Casting: Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξυδιανός, Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου
    Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης
    Α΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου

    Παραγωγή: Pan Entertainment
    Παραγωγοί: Kωνσταντίνος Μωριάτης, Ελένη Κοσσυφίδου

    Σε συμπαραγωγή με: ΕΡΤ, Feelgood Entertainment, Νέσσος, Αrctos

    Mε την υποστήριξη: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ)

    Mε τη χορηγία: Φούρνος Βενέτη
    Χορηγός επικοινωνίας: Μουσικός 98,6

    28 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles