21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Φανταστικό! Ο Elon Musk παρουσιάζει το σύστημα υπόγειων τούνελ που ετοιμάζει για να λύσει το κυκλοφοριακό των πόλεων

    Η Boring Company, το πιο πρόσφατο project του Elon Musk, φαίνεται πως συνεχίζει να εξελίσσεται και να σημειώνει σημαντική πρόοδο. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ήδη η πρώτη σήραγγα βρίσκεται υπό κατασκευή, ενώ δημοσίευσε και φωτογραφίες ή video από το “γιγαντιαίο” εξοπλισμό της εταιρείας εν δράσει.

    The-boring-company

    Με την Boring Company, ο Musk έχει ως στόχο την κατασκευή ενός δικτύου υπόγειων σηραγγών στο Los Angeles, το οποίο θα μεταφέρει αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά τρόλεϊ με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες (έως και 200 χιλιομέτρων την ώρα).

    Ο ιδρυτής της SpaceX και της Tesla έδειξε για πρώτη φορά μια απεικόνιση του πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα των σηραγγών σε ομιλία του στο TED Talk του Απριλίου. Βασικά, ένας ανελκυστήρας αυτοκινήτων θα στέλνει τα οχήματα στα τούνελ και έπειτα αυτά θα “προσαρμόζονται” πάνω στα ηλεκτρικά τρόλεϊ και θα κινούνται μέσα στη σήραγγα.

    Την Παρασκευή, ο Musk σημείωσε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ότι η πρώτη πλήρους μήκους σήραγγα θα μπορούσε να επεκτείνεται από το αεροδρόμιο του Los Angeles μέχρι το Culver City, τη Santa Monica και το Sherman Oaks. Οι δημοτικοί υπάλληλοι του Los Angeles δεν απάντησαν ωστόσο σε ερώτημα αν η εταιρεία έχει πράγματι λάβει έγκριση για ένα τέτοιο έργο.

    Η πρώτη “Boring Machine” της εταιρείας ονομάζεται “Gardot” και θα επεκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων μέτρων μόλις ολοκληρωθεί.

    Cutterhead in operation at standard industry speed. Planning to jack this up by a factor of ten or more.

    A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

    Entry hole, staging area and starting tunnel for Boring Machine 1 (aka Godot) now complete A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles