17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Far Cry 5 Strategy Guide – Οδηγός επιβίωσης στη Montana!

    Όπως διαπιστώσατε από το review μας, το Far Cry 5 είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι – ίσως το FPS της χρονιάς. Είναι όμως ένα πολύπλευρο videogame, που έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του «προχωράμε σε ένα διάδρομο και πυροβολούμε ότι κινείται». Έτσι, για να απολαύσετε στο έπακρο ότι έχει να προσφέρει, πρέπει να έχετε κάποια πράγματα υπ’όψη σας, και να εφαρμόσετε ορισμένες στρατηγικές ανά περίσταση. Μην ανησυχείτε, θα σας βοηθήσουμε εμείς σε αυτό!

    Far Cry 5 Guide (7)

    Επιλέξτε προσεκτικά τα όπλα σας

    Στα καταστήματα, κάθε κατηγορία όπλων έχει μία λίστα με πολλές επιλογές. Αντίστοιχα, ο χαρακτήρας σας έχει τη δυνατότητα να κουβαλάει το πολύ 4 όπλα ταυτόχρονα, μετρώντας ξεχωριστά τις 2 melee επιλογές. Επειδή τα όπλα δεν είναι φτηνά, καλό θα είναι να αποφασίσετε εξ αρχής ποια είδη ταιριάζουν καλύτερα στον τρόπο που παίζετε. Εμείς πάντως, ότι άλλο και αν διαλέξετε, σας προτείνουμε να αποκτήσετε οπωσδήποτε ένα τόξο, που είναι πραγματικά ένα πολυεργαλείο. Τα κανονικά βέλη είναι 100% αθόρυβα για stealth kills, τα φλεγόμενα μπορούν να αντικαταστήσουν το φλογοβόλο με λιγότερο κόστος πυρομαχικών, ενώ τα εκρηκτικά αντικαθιστούν τα μπαζούκας, παρ’όλο που δεν έχουν αντιαεροπορική εμβέλεια.

    Far Cry 5 Guide (10)

    Εξασκηθείτε στην οδήγηση

    Δηλαδή και στο πιλοτάρισμα, και στον χειρισμό σκαφών. Ο χειρισμός των οχημάτων στο Far Cry 5 είναι λίγο περίεργος (=απαιτητικός). Σε κάποιες αποστολές θα σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε οχήματα, οπότε καλό θα είναι να έχετε συνηθίσει το χειρισμό από πριν. Όταν βρίσκεστε σε free roaming, μπείτε σε ένα αυτοκίνητο, ταχύπλοο, ελικόπτερο, αεροπλάνο, και προτιμήστε το για τη μετακίνηση σας. Εκτός από εξοικείωση με τον χειρισμό των οχημάτων, είναι φυσικά ένας πολύ καλός τρόπος να μειώνετε το χρόνο μετάβασης στους προορισμούς σας. Βέβαια υπάρχει η επιλογή autodrive, με τον χαρακτήρας σας να οδηγεί αυτόματα το όχημα στο σημείο του χάρτη που έχετε ορίσει, αλλά δε θα είναι πάντα διαθέσιμη.

    Far Cry 5 Review (7)

    Η φύση είναι φίλη σας

    Στα περισσότερα παιχνίδια η χλωρίδα εξυπηρετεί μόνο ως διακοσμητικό background, αλλά όχι στο Far Cry 5. Αρκετά φυτά μπορείτε να τα μαζέψετε ώστε να φτιάξετε healing αντικείμενα. Αν κάποιοι εχθροί είναι κοντά σε βλάστηση, μπορείτε να ρίξετε εκεί φλεγόμενο βέλος ή με φλογοβόλο, ώστε να πιάσει φωτιά και να τους βγάλετε από τη μέση χωρίς κόπο. Μην ανησυχείτε, υπάρχει τεχνική πρόβλεψη ώστε να περιορίζεται σε μικρό εμβαδό και να μην έχουμε περιστατικά πυρκαγιών. Αντίστοιχα, τα δέντρα και τους θάμνους μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για να μετακινείστε προσεκτικά, χωρίς να σας βλέπουν οι εχθροί.

    Far Cry 5 Review (12)

    Οι κρυψώνες δεν είναι για δειλούς

    Μπορεί να έχουμε χαρακτηρίσει τα Call of Duty και Battlefield ως tactical shooters, όμως το Far Cry 5 δεν πάει πίσω. Άλλωστε σε ένα open world παιχνίδι υπάρχουν πάμπολλες ευκαιρίες για στρατηγική προσέγγιση σε μία μάχη. Στη στρατηγική βέβαια, δεν έχει σημασία μόνο η νίκη αλλά ακόμα περισσότερο η επιβίωση. Ένας βασικός παράγοντας είναι η κάλυψη σας, όχι μόνο από τα πυρά, αλλά και η απόκρυψη της παρουσίας σας από τους εχθρούς. Όπως είπαμε πιο πάνω, τα δέντρα μπλοκάρουν την παρουσία σας και σας προστατεύουν από τις σφαίρες. Τα σπίτια το ίδιο, όπως και τα οχήματα. Μπορείτε επίσης να ανεβαίνετε στις στέγες των κτιρίων και να κρύβεστε πίσω από τα μηχανήματα εξαερισμού, χρησιμοποιώντας αυτές τις τοποθεσίες και ως ορμητήρια ελεύθερης σκόπευσης.

    Far Cry 5 Review (13)

    Η γριά η Kodak έχει το zoom in

    Μακριά και αγαπημένοι, όπως λέει η σοφή λαϊκή ρήση. Στο Far Cry 5 με τη γαλήνια φύση, είναι εύκολο να προχωράτε χωρίς να προσέχετε για εχθρούς γύρω σας. Εκτός αυτού, διατηρούν διακριτική παρουσία, οπότε είναι δύσκολο να τους αντιληφθείτε μέχρι να είναι πολύ αργά. Γι’αυτό το σκοπό καλό είναι να χρησιμοποιείτε εργαλεία που σας επιτρέπουν να παρατηρείτε από μακριά. Πάντα έχετε διαθέσιμα τα κυάλια, που όχι μόνο έχουν μεγάλο ποσοστό zoom, αλλά κάνουν και tag όποιους εχθρούς βρίσκονται στο οπτικό πεδίο σας. Έτσι ξέρετε πάντα που βρίσκονται, ακόμα και πίσω από τοίχους. Αντίστοιχα, χρήσιμη είναι πάντα μία sniper rifle, σε συνδυασμό με σιγαστήρα και ένα καλό σκόπευτρο, ώστε όχι μόνο να βλέπετε τους εχθρούς από μακριά, αλλά και να τους εξουδετερώνετε διακριτικά. Καλύτερα βέβαια να επιλέγετε αυτούς που είναι μόνοι τους, ώστε να μην ειδοποιούν τους υπόλοιπους οι φίλοι τους.

    Far Cry 5 Guide (2)

    Ουρανός και θάλασσα

    Το Far Cry 5 μπορεί να είναι ένα «προσγειωμένο» FPS, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εσείς είστε… «γειωμένοι». Ο αέρας και το νερό είναι εξαιρετικά εργαλεία και σύμμαχοι σας! Θάλασσα δεν υπάρχει στο παιχνίδι βέβαια, αλλά η γη της Μοντάνα είναι πλούσια σε λίμνες και ποτάμια. Εκεί μπορείτε να χρησιμοποιείτε μηχανοκίνητα φουσκωτά, αλλά και θαλάσσια μηχανάκια. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να κολυμπάτε, τόσο στην επιφάνεια όσο και κάτω από αυτή, κάτι που σας επιτρέπει να κινείστε με stealth. Τα πράγματα στον αέρα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέροντα, με τη δυνατότητα να πιλοτάρετε μικρά μαχητικά αεροπλάνα, όπως και ελικόπτερα. Εκτός αυτού μπορείτε να πέφτετε με αλεξίπτωτα αλλά και με wingsuits, ώστε να κάνετε ελεγχόμενη πτώση σε επιλεγμένα σημεία.

    Far Cry 5 Review (6)

    Η Συντροφιά του Ομοσπονδιακού

    Ένας άλλος κανόνας των FPS που σπάει το Far Cry 5 είναι… η τακτική του μοναχικού λύκου. Εδώ, ολοκληρώνοντας βασικές αποστολές, μπορείτε να ξεκλειδώσετε και να έχετε ανά πάσα στιγμή τη βοήθεια κάποιων χαρακτήρων, τόσο αυτόματα όταν εμπλέκεστε σε μάχη, όσο και κατά δική σας εντολή. Αυτοί περιλαμβάνουν μάχιμους πιλότους, ελεύθερο σκοπευτή, κυνηγό, εμπρηστή, βομβαρδιστή, κ.ά. Περιμένετε όμως, εκτός από ανθρώπους μπορείτε να έχετε και ζώα ως συμμάχους! Όχι οποιαδήποτε βεβαίως -δεν είμαστε σε fantasy RPG- αλλά συγκεκριμένα. Δηλαδή ένα σκύλο ως ιχνηλάτη, ένα κούγκαρ ως stealth φονιά, και μία αρκούδα ως μπροστάρη στις επιθέσεις.

    Far Cry 5 Guide (4)

    Δραστηριότητες επιβίωσης

    Εντάξει, το ξέρουμε και συμφωνούμε μαζί σας. Θέλετε πυροβολισμούς και εκρήξεις, και απογοητεύεστε όταν υπάρχουν διαλείμματα μεταξύ τους. Υπάρχουν όμως κάποιες δραστηριότητες με σκοπό απλά να σας διευκολύνουν, γι’αυτό και έχουν καθαρά δευτερεύοντα ρόλο. Πρώτον έχουμε το κυνήγι, τόσο για επίγεια ζώα όσο και για πτηνά, από τα οποία παίρνετε κρέας, δέρμα, γούνα και φτερά, που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για υλικά στο crafting ή να τα πουλάτε ως loot. Δεύτερον υπάρχει το ψάρεμα, το οποίο μάλιστα έχει περίοπτη θέση στο παιχνίδι. Μπορείτε να αγοράσετε καλάμια από καταστήματα, να επιλέξετε δολώματα από μία μεγάλη γκάμα, ενώ υπάρχει και ολόκληρος μηχανισμός gameplay αφιερωμένος στη διαδικασία του ψαρέματος. Τρίτον είναι η χαρτογράφηση του κόσμου, που σας βοηθάει να δείχνει ο χάρτης τα σημεία ενδιαφέροντος γύρω σας. Αυτό μπορεί να γίνει βρίσκοντας ή αγοράζοντας χάρτες, και βέβαια εξερευνώντας οι ίδιοι τον μεγάλο κόσμο του παιχνιδιού.

    Far Cry 5 Guide (3)

    Προσοχή στο δρόμο

    Θυμάστε όταν ο Frodo Baggins φώναζε «φύγετε από το δρόμο»; Αυτή είναι μία καλή συμβουλή να ακολουθήσετε και εδώ. Βέβαια ο δρόμος είναι απαραίτητος για την οδήγηση, αλλά επίσης είναι γεμάτος από τρελαμένους αιρετικούς. Συγκριτικά με τους εχθρούς των 3 και 4, στο Far Cry 5 είναι ακόμα πιο φανατικοί. Έτσι όχι μόνο σας αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα και σταματούν αμέσως για να σας επιτεθούν, αλλά ακόμα και αν συνεχίσετε στην πορεία σας, εκείνοι ακολουθούν σαν κυνηγόσκυλα και σας πυροβολούν! Ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι με το ένα χέρι να οδηγείτε και με το άλλο να ανταποδίδετε πυρά. Ένας άλλος είναι να οδηγείτε νταλίκες, ώστε να έχετε το απαραίτητο εκτόπισμα για να βγάζετε εκτός τα δικά τους αγροτικά. Εναλλακτικά βέβαια μπορείτε να προτιμάτε τις off road επιλογές μετακίνησης, όπως τις γουρούνες και τα buggies. Έτσι θα κινδυνεύετε λιγότερο, θα απολαμβάνετε τη φύση και θα κάνετε πιο πλούσια την οδική εμπειρία σας.

    Far Cry 5 Review (9)

    Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν πολλά στοιχεία στο Far Cry 5 που κάνουν το παιχνίδι ενδιαφέρον, αλλά κυρίως που σας επιτρέπουν να το προσαρμόσετε στον δικό σας τρόπο gameplay. Εμείς αναφέραμε κάποια από τα βασικότερα, και τώρα εσείς δεν έχετε παρά να μπείτε σε αυτό τον εκπληκτικό κόσμο και να ανακαλύψετε όλα αυτά με τα οποία έχει προικίσει η Ubisoft το νεότερο τίτλο της.

    To Far Cry 5 κυκλοφορεί σε Xbox One, PS4 και PCDD από την CD Media

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles