16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Νέες μπαταρίες που διαρκούν για 20 χρόνια και φορτίζουν σε χρόνο… ρεκόρ

    Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε για μπαταρίες με specs που εντυπωσιάζουν, η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι πλέον θα χαρούμε με τέτοια νέα, μόνο όταν δούμε μία σχετική πρόταση εμπορικά διαθέσιμη στην αγορά.

    NTU Assoc Prof Chen Xiaodong with research fellow Tang Yuxin and PhD student Deng Jiyang

    Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προτάσεις ερευνητών του Nanyang Technology University, οι οποίοι φαίνεται πως ανέπτυξαν νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες μπορούν να γεμίσουν κατά 70% μέσα σε… 2 (!) μόλις λεπτά, αλλά και να διαρκέσουν για 20 ολόκληρα χρόνια.

    Αυτό επετεύχθη με τη χρήση νανοσωλήνων διοξειδίου του τιτανίου για την άνοδο τους, αντί του “παραδοσιακού” γραφίτη, μία λύση που φαίνεται οικονομική και εφικτή σύντομα.

    Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα δούμε τις “αναβαθμισμένες” αυτές μπαταρίες στην αγορά, είναι γεγονός πάντως ότι θα μπορούσαν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες, σε συσκευές όπως π.χ. ηλεκτρικά οχήματα, διευκολύνοντας τους κατόχους τους. Όπως και να έχει, θα θέλαμε να δούμε καλύτερες μπαταρίες στις συσκευές μας σύντομα, για να δούμε, όμως, πότε ακριβώς θα γίνει αυτό…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles