21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι «αρχηγοί» των Anonymous, το FBI κι ένας τρομερά ατυχής τίτλος άρθρου

    Σε συνέντευξη στην δημοφιλή ιστοσελίδα Huffington Post (ναι, της δικής μας Arianna Huffington), πράκτορας του FBI, δήλωσε πως οι συλλήψεις των 5 μελών της ομάδας χακτιβιστών LulzSec, αποτέλεσε ένα μεγάλο πλήγμα για τις τάξεις των Anonymous. Και είναι αλήθεια. Οι συλλήψεις, οι πληροφορίες που έδωσαν κάποιοι από τους συλληφθέντες και το γενικότερο κυνήγι αλλά και η παρακολούθηση στο διαδίκτυο της Αμερικανικής (και όχι μόνο) κυβέρνησης έχει αναγκάσει αρκετούς χακτιβιστές να κρατηθούν χαμηλά για να διαφυλάξουν την ασφάλειά τους. Με μία διαφορά. Ο τίτλος του άρθρου στη Huffington Post ήταν: Πράκτορας του FBI: Διαλύσαμε τους αρχηγούς των Anonymous.

    CHS-0122-guaranteed-100-percent-pure-bullshit-sticker

    Μεταξύ μας, είδαμε νωρίτερα πολλά μέσα να αναπαράγουν τον τίτλο αυτό, κατονομάζοντας μάλιστα τους 5 συλληφθέντες ως αρχηγούς των Anonymous, με τις φωτογραφίες τους και μίνι βιογραφικά. Γνωρίζουμε για τις ανόητες αιτιάσεις που χρησιμοποιούν οι Αμερικανικές (και όχι μόνο) υπηρεσίες ασφαλείας, σε οτιδήποτε αφορά το διαδίκτυο οπότε πιστέψαμε πως η ηλίθια δήλωση αυτή, ήρθε όντως από το στόμα ενός πράκτορα του FBI. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός άλλωστε από τότε που οι Αμερικανικές Αρχές «εξαπάτησαν» τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας, όταν τους ζήτησαν να επέμβουν στο σπίτι του Kim Dotcom, λέγοντας ότι ο μεγάλος άνδρας της πειρατείας (sic) είχε στην κατοχή του ένα μαύρο κουτί, την μηχανή της πειρατείας με το οποίο ο Dotcom μπορούσε να διαγράψει όλο το πειρατικά διαδιδόμενο υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Κάτι ανάλογο είναι η δήλωση «πιάσαμε τους αρχηγούς των Anonymous», μίας κολεκτίβας που ιδεολογικά, αλλά και πρακτικά, δεν έχει αρχηγούς.

    Με την ησυχία της περασμένης ώρας όμως, ανατρέξαμε στο άρθρο της Huffington Post για να δούμε ποιος ανόητος έκανε αυτή τη δήλωση. Ξέρετε τι; Αυτός ο πράκτορας του FBI ποτέ δεν είπε (όπως φαίνεται από το ίδιο το κείμενο της Huffington Post) ότι «έπιασαν τους αρχηγούς των Anonymous». Είπε πως έπιασαν σημαντικά στελέχη της κολεκτίβας.

    Και κάπως έτσι, για ένα τίτλο που είναι εντελώς ανυπόστατος για ένα θέμα που δεν έχει τίποτε το χαριτωμένο ή αστείο για να πει κανείς ότι θα δικαιολογούσε κάτι τέτοιο, η Huffington Post δημοσιεύει μία απύθμενη βλακεία, η οποία αναπαράγεται σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα. Έτσι… Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την φυσιολογία της κολλεκτίβας των Anonymous, εδώ

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles