22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    FBI: Οι Anonymous είπαν ψέματα για την λίστα των στοιχείων λογαριασμών Apple

    Το FBI με ανακοίνωσή του προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αποκάλυψη της ομάδας AntiSec, μέλη της κολεκτίβας των Anonymous, ότι υπέκλεψαν λίστα με 12 εκατομμύρια Apple UDIDs χρηστών, από υπολογιστή πράκτορα. Έστειλε την ακόλουθη δήλωση στο AllThinsD:

    «Το FBI γνωρίζει για τις δημοσιεύσεις που ισχυρίζονται ότι παραβιάστηκε laptop κάποιου πράκτορά μας και εκτέθηκαν ιδιωτικά δεδομένα που αφορούν UDID χρηστών συσκευών Apple. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις που να υποδεικνύουν ότι παραβιάστηκε ένα FBI laptop ή ότι το FBI αναζητούσε ή είχε αποκτήσει αυτά τα δεδομένα»

    Υπενθυμίζουμε ότι η ανακοίνωση από τους Anonymous και την ομάδα AntiSec, υποστηρίζει πως έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από 12 εκατομμύρια UDID από κατόχους συσκευών Apple σε όλο κόσμο. Σε ένα αρχείο με τον τίτλο «NCFTA_iOS_devices_intel.csf”που διέθετε ο εν λόγω υπολογιστής, υπήρχε μία πλήρη λίστα με τα UDIDs και αρκετά προσωπικά στοιχεία των ιδιοκτητών των συσκευών, με κενά κελιά ώστε να προστεθούν κι άλλα.

    Οι AntiSec και οι Anonymous απολαμβάνουν την αντίδραση του FBI και υπενθυμίζουν σε σχετικό tweet ότι διαθέτουν περισσότερα από 3 TB από δεδομένα που περιμένουν να αποκαλυφθούν. Ενδιαφέρον είναι δε ότι υπονοούν πως μία και μόνο εφαρμογή μπορεί να είναι ο κοινός παρονομαστής πίσω από αυτή τη λίστα. Τα UDIDs πάντως, φαίνεται να είναι αληθινά καθώς αρκετοί κάτοχοι έλεγξαν και διαπίστωσαν ότι και το δικό τους βρίσκεται στη λίστα, μέσω αναζήτησης που έφτιαξαν οι συντάκτες του The Next Web, εδώ.

    Αυτό που μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση από εχθές είναι ότι τα περισσότερα τεχνολογικά sites που ασχολήθηκαν με το θέμα, ειδικά όσα προέρχονται από τις ΗΠΑ, δεν είναι καθόλου επιθετικά ή διερευνητικά στον λόγο για τον οποίο το FBI είχε στην διάθεσή του αυτή τη λίστα, ούτε να εξετάσουν τι θα έκανε με αυτή. Η αντιμετώπιση του θέματος είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη χώρα προφανώς.

    Είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε πάντως τα σχόλια των χρηστών κάτω από τα posts των τεχνολογικών sites στα κοινωνικά δίκτυα. Ο μόνος που πιστεύει το FBI και τους ισχυρισμούς τους, είναι… το ίδιο το FBI. Κανείς άλλος.

    Πηγές: AllThingsD, Verge κ.α.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles