15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Feel, το εξελιγμένο wristband που θέλει να σου φτιάξει τη διάθεση!

    Η ψυχολογική μας διάθεση αλλάζει πολλές φορές με χαρακτηριστική ευκολία, για αυτό και όσα apps ή wearable gadgets έχουν επιχειρήσει να βρουν κάποιo τρόπο για να την ερμηνεύσουν και να βοηθήσουν τον χρήστη, μάλλον έχουν… αποτύχει παταγωδώς! Ωστόσο, το wristband Feel της Sentio Studios είναι ένα εξελιγμένο gadget που σύμφωνα με τους δημιουργούς του μπορεί πραγματικά να καταλάβει τη διάθεση του χρήστη που το φοράει και να προτείνει λύσεις που θα τον βοηθήσουν να αισθανθεί καλύτερα!

    Feel Wristband (2)

    Το Feel μοιάζει εμφανισιακά με ένα κλασικό στρογγυλό wearable βραχιόλι, παρόλα αυτά στο εσωτερικό του κρύβονται πολλές εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, στον μηχανισμό του περιλαμβάνονται τέσσερις εξελιγμένοι σένσορες, οι οποίοι μπορούν να παρατηρήσουν μία σειρά από αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μας και που σχετίζονται με την αλλαγή της διάθεσης μας. Για παράδειγμα μπορούν να μετρήσουν: την γαλβανική απόκριση του δέρματος, τους καρδιακούς παλμούς, αλλά και τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται στο δέρμα μας. Στη συνέχεια, ένας ειδικός αλγόριθμος αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας όλη τη δύσκολη δουλειά μετατρέποντας ουσιαστικά τα σήματα σε συναισθήματα. Στη συνέχεια τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω Bluetooth στην αντίστοιχή εφαρμογή, η οποία αναλαμβάνει να σκιαγραφήσει την ψυχική διάθεση του χρήστη.

    Feel Wristband (3)

    Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι σε περίπτωση που το Feel εντοπίσει ότι ο χρήστης του βρίσκεται σε κατάσταση stress, τότε το wristband αναλαμβάνει δράση και αρχίζει να δονείται, ενώ στη συνέχεια η εφαρμογή δίνει πολύτιμες συμβουλές για το πως θα μπορέσει να ηρεμήσει. Μάλιστα, ο χρήστης του Feel εάν το επιθυμεί μπορεί να δημιουργήσει ένα καθημερινό πλάνο, το οποίο θα του εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευεξία και ηρεμία, θέτοντας προς επίλυση μία σειρά από καθημερινούς στόχους οι οποίοι θα τον φέρνουν λίγο πιο κοντά στην… ευτυχία.

    Feel Wristband (4)

    Η Sentio Studios ισχυρίζεται ότι η συσκευή της είναι τελείως διαφορετική με οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής στην αγορά των wearables, όμως θα πρέπει να την δούμε στην πράξη κατά πόσο μπορεί να πραγματοποιήσει όλα όσα υπόσχεται. Το Feel λέγεται ότι θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2016.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles