21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Feel UX: Ουάου, κάπως έτσι θα ήθελες το Android λειτουργικό σου

    Το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές επιλέγουν το Android ως λειτουργικό σύστημα για τα smartphones τους σε κάποιους αρέσει πολύ. Κάποιοι άλλοι, όμως, σπεύδουν να μεταφέρουν “γκρίνιες” για μία “εκνευριστική” ομοιογένεια στις συσκευές, που ενοχλεί όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη “μάζα”. Βέβαια, κάθε κατασκευαστής προσπαθεί να κάνει τη διαφορά, προσαρμόζοντας, με τον δικό του τρόπο, το User Interface των συσκευών του, άλλοτε πετυχημένα και άλλοτε όχι και τόσο… Αυτή τη φορά, έχουμε την προσπάθεια της Sharp, με την ονομασία Feel UX, που φαίνεται ότι έχει λάβει θετικά σχόλια με την εμφάνισή της.

    Το Feel UX είναι ο τρόπος που η ιαπωνική εταιρεία παραμετροποιεί τα Android smartphones της, τα οποία, προς το παρόν, κυκλοφορούν μόνο στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου υπό το γνωστό της brand “Aquos”. Πρέπει να σημειώσουμε, βέβαια, ότι η εταιρεία συνεργάστηκε για το παραμετροποιημένο της User Interface με την εταιρεία Frog Design που έχει ως έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Όπως δηλώνει η εταιρεία για το περιβάλλον εργασίας που δημιουργήθηκε, “σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές που προσαρμόζουν το Android απλά προσθέτοντας ένα layer πάνω από την πλατφόρμα, το team που δημιούργησε το Feel UX επιμελήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή την εμπειρία του να δημιουργήσει μία νέα συσκευή που να είναι απλή για τους αρχάριους χρήστες του Android, αλλά και να έχει την ευελιξία του customization που λατρεύουν οι advanced users του λειτουργικού”. Το αποτέλεσμα είναι ένα φρέσκο UΙ που αρέσει πολύ. Ας δούμε γιατί…

    Η αρχική οθόνη του Feel UX χωρίζεται σε τρεις καρτέλες: εφαρμογές, widgets και συντομεύσεις. Τα εικονίδια των εφαρμογών έχουν αρκετό “αέρα”, ώστε η επιλογή τους να είναι φιλική στα δάκτυλα του χρήστη, ενώ το ίδιο “look” έχει επιλεγεί και για το tab των συντομεύσεων – όπου μπορεί να σύρετε εικονίδια τα οποία επιτρέπουν την άμεση συνομιλία, την κλήση ή την αποστολή email σε ξεχωριστές επαφές, καθώς και την εκτέλεση λοιπών ενεργειών που σχετίζονται με εφαρμογές.

    Μία από τις πιο “έξυπνες” παραμετροποιήσεις του UI της Sharp όμως, αφορά την οθόνη κλειδώματος, που έχει, πραγματικά, απογειωθεί ως προς τη λειτουργικότητά της. Η οθόνη ξανασχεδιάστηκε κυριολεκτικά από την αρχή, έτσι, χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσετε πλήρως το τηλέφωνό σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη μουσική ή την photo gallery, να τραβήξετε μία φωτό, να πραγματοποιήσετε μία κλήση ή να συντάξετε ένα μήνυμα. Μπορείτε, επίσης, να πλοηγηθείτε σε χρήσιμες εφαρμογές, όπως π.χ. στις τιμές των μετοχών που σας ενδιαφέρουν. Ένα επιπλέον χρήσιμο χαρακτηριστικό σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται ο καιρός: προβάλλεται στο wallpaper σαν εικονική βροχή, χιόνι, ηλιοφάνεια ή ό,τι άλλο αποφασίσει η “Μητέρα Φύση”. Κι όλα αυτά ενώ το τηλέφωνο παραμένει κλειδωμένο, ώστε κάποιες “ευαίσθητες” προσωπικές πληροφορίες να μένουν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

    Το Feel UX είναι ένα κομψό και λειτουργικό περιβάλλον εργασίας από τη Sharp, το οποίο ελπίζουμε σύντομα να δούμε και στην ήπειρό μας – κι αυτό γιατί αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα UI που έχουμε δει ποτέ στο Android. Δείτε λεπτομέρειες από αυτό στο video που ακολουθεί…

    Πηγές: GeekFrog Design

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles