16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ferrari F12 Berlinetta: 4 τροχοί που βγάζουν «μουσική»

    Δύσκολες εποχές για όνειρα. Και μάλιστα, όνειρα αξίας τόσων χιλιάδων ευρώ. Αλλά! Όταν έρχεται στην οθόνη σου ένα βίντεο με τις δοκιμές από τη νέα Ferrari F12 Berlinetta, νομίζεις για ένα λεπτό και επτά δευτερόλεπτα πως η Τρόικα είναι απλά κάτι τύποι με λευκές κάλτσες και σανδάλια και το Μνημόνιο 2 είναι η τελευταία φαρσοκωμωδία των Ρέππα Παπαθανασίου.

    Το βίντεο που διέρρευσε η Ferrari από τις δοκιμές της F12 Berlinetta σου θυμίζει γιατί οι Ιταλοί είναι cool και πώς η ομορφιά μπορεί να ορίζεται από τα μαθηματικά και την υψηλή μηχανική τέχνη.

    Αν μιλούσαμε για gadget θα λέγαμε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά με περισσή λεπτομέρεια, αλλά το μόνο που σημειώνουμε στην περίπτωση της Berlinetta είναι πως διαθέτει κινητήρα V12 6,2 λίτρων με απόδοση 740 PS, μέγιστη ροπή του συνόλου φτάνει στα 70,3 kgm στις 8.700 στροφές το λεπτό. Το 0-100 «πιάνεται» σε 3,1 δευτερόλεπτα και το 0-200 σε 8,5.

    Αυτό στο οποίο θα έμενε ο οποιοσδήποτε ασχολείται στοιχειωδώς με την αισθητική των πραγμάτων είναι πως τον σχεδιασμό της Berlinetta επιμελήθηκε ο οίκος Pininfarina, ο δημιουργός του οποίου, ήταν ο πρώτος σχεδιαστής της Alfa Romeo, αλλά μέσα στα χρόνια, από το 1930, ο οίκος έχει βάλει την υπογραφή του στα κομψότερα αυτοκίνητα που έχουν βγει ποτέ. Από Ferrari και Rolls έως ταπεινότερα Peugeot και Fiat.

    Τι άλλο να λέμε τώρα… απλά ακούστε την. Για ένα λεπτό και 7 δευτερόλεπτα, φορέστε τα ακουστικά σας, αφήστε τον υπόλοιπο κόσμο να ουρλιάζει και ακούστε την. Και μόνο γι αυτό, αξίζει. Θέλουμε και bonus; Ωραία: αμέσως παρακάτω παρακολουθείτε τους Fernando Alonso και Felipe Massa με τη Berlinetta στην πίστα του Fiorano… Απ’ ότι θα ακούσετε στα Ιταλικά, η λέξη “Sexy” είναι η επιτομή του βίντεο…

    Πηγή: Protothema.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles