11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το FES watch είναι τελικά το νέο e-ink project της Sony!

    Πριν από μερικές ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας αρκετές φήμες, οι οποίες ανέφεραν ότι η Sony εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός νέου high-tech ρολογιού, το οποίο θα βασίζεται στη τεχνολογία e-ink, η οποία χρησιμοποιείται σε συσκευές όπως το Kindle και το Pebble. Τελικά, οι φήμες είχαν μία μικρή δόση αλήθειας, καθώς όπως αποκαλύφθηκε η Sοny βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του FES watch, ενός ρολογιού υψηλής τεχνολογίας που στηρίζεται στην τεχνολογία e-ink και το οποίο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    FES watch_

    To FES αποτελεί ένα δημιούργημα της εταιρείας Fashion Entertainments, η οποία όπως αποκαλύφθηκε αποτελεί ένα παρακλάδι της Sony. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι υπεύθυνοι του ιαπωνικού γίγαντα στην έγκριτη Wall Street Journal, στόχος τους ήταν να διαπιστώσουν κατά πόσο ένα διαφορετικό προϊόν όπως το ρολόι FES θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, χωρίς όμως να υπάρχει ή να φαίνεται ένα μεγάλο όνομα πίσω από την ανάπτυξη του συγκεκριμένου project. To FES watch είναι ένα ξεχωριστό gadget υψηλής τεχνολογίας, το οποίο χρησιμοποιεί την e-paper τεχνολογία τόσο στο λουράκι του όσο και στο καντράν του ρολογιού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον χρήστη του ανά πάσα στιγμή να αλλάξει και να παραμετροποιήσει on-the fly την εξωτερική εμφάνιση της συσκευής. Η Sony μέσω της Fashion Entertainments έτρεξε μία crowdfunding campaign, η οποία έφτασε σύντομα το στόχο των 16.900$. Όσοι υποστήριξαν την συσκευή πρόκειται να λάβουν τα FES watch το Μάιο του 2015, αν και η Sony μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει εάν το εν λόγω προϊόν θα περάσει σε κάποια φάση σε μαζική κυκλοφορία.

    FES watch

    Πάντως, όπως και να το κάνουμε φαίνεται πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό και παρόλο που δεν έχει τα features μίας συσκευής που βασίζεται στο Android Wear, ωστόσο εάν ποτέ κυκλοφορούσε κανονικά στην αγορά μόνο και μόνο με το φουτουριστικό και high-tech στυλ του, σίγουρα θα υπήρχαν πάρα πολλοί λάτρεις των gadgets υψηλής τεχνολογίας που θα το αγόραζαν!

    http://youtu.be/fLBCVhZ4J7E

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles