13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Φεστιβάλ Καννών. H κόντρα μεταξύ Will Smith και Pedro Almodovar αναζωπυρώθηκε! Δείτε εδώ γιατί

    Η φιλονικία όσον αφορά τη θέση του Netflix στο φεστιβάλ Καννών ήρθε στο προσκήνιο από την κριτική επιτροπή την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του φεστιβάλ. Για πρώτη φορά, δυο ταινίες του Netflix κονταροχτυπιούνται για το Χρυσό Φοίνικα. Ωστόσο, από την επόμενη χρονιά, οι ταινίες θα πρέπει να κυκλοφορήσουν στις γαλλικές αίθουσες κινηματογράφου, αν θέλουν να είναι υποψήφιες. Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Pedro Almodovar, συμφώνησε με αυτήν την αλλαγή, τονίζοντας ότι οι ταινίες πάντοτε θα πρέπει να κάνουν το ντεμπούτο τους στη μεγάλη οθόνη.

    _96090939_37cd76ef-7e56-4624-a4ff-0a0464ee757b

    Η ταινία Okja με την Tilda Swinton και η The Meyerowitz Stories στην οποία πρωταγωνιστούν οι Emma Thompson και Ben Stiller είναι οι πρώτες ταινίες του Netflix, οι οποίες είναι υποψήφιες για το Χρυσό Φοίνικα. Η κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από τους Will Smith, Jessica Chastain και Paolo Sorrentino, θα πρέπει να επιλέξει το νικητή από 19 υποψηφιότητες. Ο Almodovar από τη μεριά του υπερασπίστηκε με πυγμή τη θέση του ότι οι ταινίες που θα είναι υποψήφιες θα πρέπει να έχουν κάνει το ντεμπούτο τους και στο σινεμά. Συγκεκριμένα ανέφερε: «[…] Όλα αυτά δεν υποδεικνύουν ότι δεν είμαι ανοιχτός στις νέες τεχνολογίες και στις προοπτικές που μας προσφέρουν».

    Ο σκηνοθέτης του Women on the Verge, σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν μπορεί να συλλάβει το γεγονός ότι ο χρυσός Φοίνικας ή οποιοδήποτε άλλο βραβείο μπορεί να δοθεί σε μια ταινία και έπειτα να μην μπορούμε να τη δούμε στη μεγάλη οθόνη – και μάλιστα, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Αλλά ο πρωταγωνιστής της ταινίας Men in Black, έχει διαφορετική άποψη. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο ντεμπούτο του ως μέλος της κριτικής επιτροπής διαφώνησε με την προοπτική του σινεμά. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος προετοιμάζει με το Netflix μια νέα ταινία, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά του βλέπουν τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα ταινίες στο Netflix.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles