21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Φήμες θέλουν την Apple να αναπτύσσει CPUs με 20 και 32 πυρήνες!

    Η Apple πρόσφατα κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με το Μ1 chipset, το οποίο σίγουρα ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη στον τομέα του performance, φέρνοντας στο προσκήνιο τα MacBook Air, Pro και Mac Mini. Φυσικά, το M1 chipset ήταν μόνο η αρχή, καθώς η Apple σύμφωνα με το έγκριτο report του Bloomberg δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη νέων silicon chipsets, τα οποία θα ξεκινούν από τους 8 έως τους 12 πυρήνες στις αρχές του 2021, ενώ στο δεύτερο μισό του νέου έτους, θα πρέπει να περιμένουμε ένα chipset της οικογένειας M1 με 20 πυρήνες!

    Στοχεύοντας στα πιο «επαγγελματικά» Mac Pro το 2022, η Apple ενδέχεται να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη παρουσιάζοντας στην αγορά, CPU με… 32 πυρήνες. Μάλιστα, η Apple δε φαίνεται να σταματάει εκεί, καθώς σχεδιάζει και νέες πιο ανεπτυγμένες GPUs, με 16 και 32 πυρήνες, ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε και GPUs που θα φτάνουν τους 64 και 128 πυρήνες, προσπερνώντας ακόμη και τις λύσεις που προτείνει η Nvidia. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Apple έχει μπει πολύ δυναμικά στο παιχνίδι της ανάπτυξης νέων εξελιγμένων επεξεργαστών και chipsets, καθώς ο στόχος της είναι να βασίζεται πλέον αποκλειστικά στα δικά της chips για τα προϊόντα της και όχι στην Intel. Αναμφίβολα, το 2021 θα είναι εξαιρετικά ιδιαίτερο και συναρπαστικό για την Apple!     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles