12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Φήμες θέλουν την Apple να εισέρχεται στον κόσμο του gaming, ετοιμάζοντας κονσόλα που θα μοιάζει με το Switch!

    Μπορεί κάποιοι διαβάζοντας τον παραπάνω τίτλο να δυσκολευτούν να πιστέψουν ότι η Apple ετοιμάζει το δικό της «άνοιγμα» στον κόσμο του gaming, ωστόσο η Apple είναι μια εταιρεία που όλοι γνωρίζουμε ότι κοιτάζει προς όλες τις κατευθύνσεις. Το Apple Arcade μάλιστα ήταν μια σαφή ένδειξη ότι η εταιρεία που δημιούργησε ο Steve Jobs, ρίχνει ματιές και στην εξαιρετικά προσοδοφόρα αγορά των video games. Παρόλα αυτά, το Apple Arcade αποτέλεσε μια προσπάθεια στο software, γιατί στο gaming hardware είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση.

    Σύμφωνα λοιπόν με ένα tweet από τον leaker @FrontTron, που επικαλείται τα όσα έχουν ανέβει σε ένα κορεατικό forum από άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ότι ενδέχεται να δούμε την Apple να ασχολείται στο άμεσο μέλλον με την ανάπτυξη της δικής της κονσόλας! Η συγκεκριμένη κονσόλα θα έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με το Nintendo Switch, αποτελώντας ουσιαστικά μια portable υβριδική πρόταση, η οποία θα είναι και φορητή αλλά θα συνδέεται και σε οποιαδήποτε τηλεόραση (η τεράστια επιτυχία του Switch θα μπορούσε να λειτουργήσει ως οδηγός εδώ). Μάλιστα, οι άνθρωποι που δημοσιοποίησαν την παραπάνω φήμη ισχυρίζονται ότι η Apple ήδη έχει ξεκινήσει κρυφές επαφές με την Ubisoft και άλλους game developers. Φυσικά σε κάτι τέτοιου είδους φήμες καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι και αυτό και γιατί έχουν υπάρξει και στο παρελθόν ανάλογες φήμες, οι οποίες ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η Apple είχε στα σκαριά ένα gaming Mac, το οποίο όμως φυσικά δεν το είδαμε ποτέ!

    Τώρα βέβαια οι πιο παλιοί μπορούν να σταθούν και στην περίπτωση του Pippin, όπου στια μέσα των 90s η Apple είχε συνεργαστεί με την Bancai και είχαν αναπτύξει από κοινού μια gaming κονσόλα, η οποία δεν τα πήγε και τόσο καλά.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles