15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Φήμες θέλουν την Huawei να επενδύει στη μαζική παραγωγή των δικών της chipsets!

    H Huawei όλοι γνωρίζουμε ότι είναι η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που έχει πληγεί περισσότερο από τον ακήρυχτο εμπορικό και τεχνολογικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις (Η.Π.Α και Κίνα). Βέβαια, παρά τις όποιες αντιξοότητες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει στο δρόμο της, ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας δεν το βάζει κάτω, συνεχίζοντας να αναπτύσσει τα «δικά» του εσωτερικά high-tech projects.

    Και μπορεί κάποιες κυρώσεις να δυσκολεύουν το έργο της Huawei, όμως οι υπεύθυνοι και το ανθρώπινο δυναμικό της κάνουν αυτό που έκαναν… πάντα. Έχουν σηκωμένα τα μανίκια και δουλεύουν ανελλιπώς αναπτύσσοντας νέες “homemade” τεχνολογίες, οι οποίες έχουν ως στόχο να καλύψουν τις όποιες ατέλειες – ελλείψεις. Σύμφωνα λοιπόν, με καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, η Huawei έχει ήδη εστιάσει στην ανάπτυξη και σχεδιασμό των δικών της Homemade chipsets. Ένα από μεγαλύτερα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας έχει να κάνει με μια ενδεχόμενη έλλειψη των Snapdragon chipsets, τα οποία βρίσκονται στα περισσότερα smartphones της (πρόκειται για 4G-based chips). Επιπλέον, εδώ και καιρό δεν βλέπουμε να έχουμε κάτι νεότερο αναφορικά με την ανάπτυξη των δικών της Kirin SoCs (το τελευταίο Kirin ήταν το 9000).  

    Ένα ακόμη βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Huawei είναι ότι τα ειδικά high-tech εργοστάσια λιθογραφίας που κατασκευάζουν τα SoCs στη Κίνα ανήκουν στην SMIC, η οποία αδυνατεί να πέσει κάτω από την τεχνολογία κατασκευής στα 12-14nm (ενδεικτικά έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και συσκευές που «παίζουν» στα 4nm). Τώρα εάν αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά γιατί το ειδικό μηχάνημα που μπορεί ουσιαστικά να «συρρικνώσει» τα chipsets κάτω από τα 10nm, δεν μπορεί λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην Κίνα από τις Η.Π.Α, την Ολλανδία και την Ιαπωνία να εισαχθεί στην Κίνα. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με μια τεχνολογική πατέντα που έχει δει το φως της δημοσιότητας, είναι πολύ πιθανό η Huawei να έχει ήδη στα σκαριά του δικού της ειδικούς μηχανήματος λιθογραφίας.

    Αναμφίβολα, αναμένουμε το Mobile World Congress της Βαρκελώνης, όπου δεν αποκλείεται ο μεγάλος κατασκευαστής της Κίνας να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις για το μέλλον και για το πως αντιλαμβάνεται την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων. Stay Tuned!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles