21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    ΦΗΜΗ: AirPods με touch screen στη θήκη ετοιμάζει η Apple

    Τα AirPods της Apple εμφανίστηκαν το 2016 και από τότε έχουν εξελιχθεί αρκετά. Ωστόσο, πρόκειται για ένα gadget που απαιτεί ένα iPhone ή κάποια άλλη συσκευή κοντά για να λειτουργήσει, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον.

    Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η εταιρεία κατοχύρωσε πατέντα για μια νέα θήκη για τα AirPods στο US Patent & Trademark Office, η οποία θα ανατρέψει τα δεδομένα. Τα AirPods θα μπορούσαν να γίνουν αυτόνομο προϊόν στο μέλλον με μια «έξυπνη» θήκη φόρτισης, η οποία στο μπροστινό μέρος θα διαθέτει μια οθόνη αφής παρόμοια με αυτή ενός Apple Watch, αν τελικά η πατέντα εφαρμοστεί. Με βάση την περιγραφή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας και τις εικόνες που κυκλοφόρησαν, η οθόνη που είναι ενσωματωμένη στη θήκη προσφέρει media controls και βασικές εφαρμογές όπως Χάρτες, Καιρός και notifications.

    Παράλληλα, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών χρησιμοποιώντας τις εντολές της Siri. Μία από τις εικόνες δείχνει ακόμη και τη δυνατότητα μεταφοράς ενός τραγουδιού από AirPods σε HomePod χρησιμοποιώντας την ειδική λειτουργία Handoff. Η πατέντα κατατέθηκε από την Apple τον Σεπτέμβριο του 2022, γεγονός που δείχνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε πράγματι να διερευνά αυτήν την ιδέα εσωτερικά. Φυσικά, η Apple καταθέτει πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αλλά μόνο μερικά από αυτά χρησιμοποιούνται σε πραγματικές συσκευές. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να φανταστούμε τα AirPods να «τρέχουν» με UI-based operating system με μία touch screen.

    Διαβάστε επίσης: HUAWEI WATCH Ultimate: Το πιο αριστοτεχνικά σχεδιασμένο smartwatch του 2023 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles