18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    ΦΗΜΗ: Budget-friendly mixed reality headset αναπτύσσει η Apple

    To πολυαναμενόμενο mixed reality headset της Apple μπορεί ακόμα να μην έχει επίσημα ανακοινωθεί, είναι γνωστό όμως ότι θα στοιχίζει ακριβά, δηλαδή περίπου 3.000 δολάρια. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία φέρεται να αναπτύσσει και μια πιο οικονομική εκδοχή, η οποία θα κοστίζει περίπου όσο το Quest Pro headset που λάνσαρε πέρσι η Meta, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι μηχανικοί της Apple, με βάση τις φήμες, αναπτύσσουν ένα budget-friendly μοντέλο και ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις για το πως να ρίξουν το κόστος.

    Η λύση φυσικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι τα φθηνότερα εξαρτήματα, αφού η νέα φθηνότερη έκδοση θα έρθει με χαμηλότερη ανάλυση, λιγότερες κάμερες και πιο αργούς επεξεργαστές. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, έγινε γνωστό ότι η Apple αναπτύσσει το δικό της Bluetooth και WiFi chip για να αντικαταστήσει αυτό της Broadcom μέχρι το 2025. Οι φήμες αναφέρουν ότι η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το δικό της chip στο φθηνότερο headset, προκειμένου να ρίξει το κόστος της συσκευής.

    Το φθηνότερο mixed reality headset φημολογείται ότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης. Σύμφωνα με το Bloomberg, το Technology Development Group της Apple εργάζεται πάνω στα 2 headsets, τα οποία είναι πιθανό να δούμε στην αγορά το 2024 ή το 2025.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεπέρασε το 80% η κάλυψη του COSMOTE 5G σε όλη την Ελλάδα!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles