21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Φήμη: Τέλος το binge-watching στο Netflix! Σε εβδομαδιαία βάση η διάθεση των επεισοδίων

    Το Netflix ήταν η πρώτη υπηρεσία streaming που μπήκε στα σπίτια δυναμικά πριν από περίπου μια δεκαετία, όμως πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Ο κολοσσός, τον τελευταίο ειδικά χρόνο, έχει έρθει αντιμέτωπος με μεγάλα προβλήματα, αφού η συνεχής απώλεια συνδρομητών και ο τεράστιος ανταγωνισμός από το Disney Plus, το Amazon Prime και το HBO Max οδήγησαν τα στελέχη του να αλλάξουν στρατηγική για να… περισώσουν ό,τι μπορούν!

    Το Netflix έγινε γνωστό και αγαπήθηκε από το κοινό για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί έδινε τη δυνατότητα παρακολούθησης προγραμμάτων υψηλής ποιότητας χωρίς διαφημίσεις και δεύτερον, γιατί καθιστούσε διαθέσιμα όλα τα επεισόδια μια σειράς την ίδια μέρα, δίνοντας την ευκαιρία για ατελείωτο binge watching. Το πρώτο “κάστρο” έπεσε, αφού τα φθηνότερα πακέτα βρίσκονται καθοδόν, ενώ φήμες τώρα θέλουν το binge μοντέλο να διακόπτεται, σε μια προσπάθεια να μπει “φρένο” στη μεγάλη διαρροή συνδρομητών.

    Άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες, όπως το Disney Plus, διαθέτουν σε εβδομαδιαία βάση ένα επεισόδιο και φαίνεται η πολιτική τους να έχει πετύχει, τουλάχιστον προς το παρόν. Τους τελευταίους μήνες είδαμε το Netflix, με σειρές όπως το Stranger Things, να πειραματίζεται και να τις χωρίζει πρακτικά σε 2 μέρη που διατίθεντο σε διαφορετικές ημερομηνίες.

    Τίποτα επίσημο δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν, αφού πρόκειται για φήμες, αλλά αναμένουμε να δούμε προσεχώς τις αλλαγές στη δημοφιλή πλατφόρμα, που, όπως όλα δείχνουν είναι μάλλον… μονόδρομος!

    Διαβάστε επίσης:

    Τα μαθήματα ξεκίνησαν στο νέο trailer του «The School for Good and Evil» (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles